Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter

Kiszelly Zoltán politológus szerint éppen erre a célra szolgál az európai ügyészséges aláírásgyűjtés.

Ahogy a héten megírtuk, miközben Vásárhelyen egyre több területen fenyeget a csődveszély (VTV, strand, helyi sportegyesületek etc.), Márki-Zay Péter nagy lendülettel intézi városa ügyeit továbbra is gőzerővel dolgozik új ellenzéki pártja/mozgalma/egyesülete szervezésén. Azért rejtélyeskedünk így a település dolgaival az országos rivaldafénynél kevesebbet törődő celeb polgi formációja kapcsán, hiszen maga is sokszor keveredik terminológiai útvesztőbe.

A napokban a balliberális ATV stúdiómelegében vallott róla, hol tart a szövetkezés a szocik bukott miniszterelnök-jelöltjével, Botka Lászlóval, unokatestvérével, Hadházy Ákossal, a jobbikos hátterű siófoki Lengyel Róberttel no meg azokkal a bizonyos „másokkal”. Egy napra rá világossá vált, a balliberális megmondóember, az önjelölt politikacsináló médiaügyvéd, Magyar György is Márki-Zayék politikai homokozója körül sertepertél.

A Magyar Hírlapnak nyilatkozó politológus szerint Hadházy Ákos friss, európai ügyészséges aláírásgyűjtő haknija – melyet a „cinkosok” közül Botka és Márki-Zay is lelkesen támogat – azt a célt szolgálhatja, hogy adatbázist építsenek a leendő pártnak (mozgalomnak/egyesületnek).

„Kiszelly nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az LMP-ből korábban távozó, a parlamentben szintén független képviselő, Hadházy Ákos által kezdeményezett aláírásgyűjtésből felépíthető adatbázis segítségével akár új egy új formációt is alapíthatnak az érintettek

(többek között az LMP-ből szintén kilépett Szél Bernadett – a szerk.)” – írja a Magyar Hírlap.

Az elemző szerint egy ilyen új párt akár három-öt százalékos eredményt is megcélozhatna a jövő évi európai parlamenti választáson.

A politológus itt arra a polgármesteri körre utalt – megemlítve például Márki-Zay Pétert, Gémesi Györgyöt, a siófoki Lengyel Róbertet és Botka Lászlót –, amely mögött kimutatható választói potenciál áll, s melynek célja szerinte az lehet, hogy polgármesterségük hátterét egy országos párttal erősítsék meg.