Az Állatvédelem Világnapját ünnepelték az Oldalkosár óvodában

A hódmezővásárhelyi Brunszvik Teréz Óvoda fontosnak tartja, hogy csöppségeinek az Állatvédelem Világnapja kapcsán felvilágosítást adjon arra vonatkozóan, miért fontos és hasznos részei az állatok a társadalomnak.

Az Állatvédelem Világnapját ünnepelték az Oldalkosár óvodában 1

Az Állatvédelem Világnapját ünnepelték az Oldalkosár óvodában 3

– Zagyi Imrével óvodánk évekre visszamenőleg jó kapcsolatot ápol. Így aztán az Állatvédelem Világnapja alkalmából rendszerint a Kishomoki Állatotthon vezetőjét hívjuk segítségül, aki minden évben hoz magával kutyusokat és kiscicákat. Rajtuk keresztül fel tudjuk az óvodásainkban eleveníteni azt, amit elméletben már megtanítottunk velük, majd mindezt a gyakorlatban is kipróbálhatják – kezdte Maksa Zsuzsa, az óvoda  vezetője.

Az Állatvédelem Világnapját ünnepelték az Oldalkosár óvodában 4

Az Állatvédelem Világnapját ünnepelték az Oldalkosár óvodában 5

Ez különösen érdekes azon gyermekek számára, akiknek nincs lehetőségük otthon kisállat tartásra.

– A gyerekek és a szülők ilyenkor egyaránt hozzájárulnak az eleséggyűjtéssel  az állatok világnapjához, és esetünkben ezt a Kishomoki Állatotthonnak ajándékozzák, ez idén sem volt másként– folytatta az intézmény vezetője.

Az Állatvédelem Világnapját ünnepelték az Oldalkosár óvodában 6

Maksa Zsuzsa elmondása alapján minden évben akad olyan kisgyermek, aki félve közelít a kutyák és cicák felé, ám ez egy kiváló lehetőség arra, hogy elmagyarázzák és megértessék velük, hogy ezek az állatok nem bántanak. Sokat jelent a simogatás, az állat megérintése, sétáltatása, és testközelből való megismerése.

Összességében ez egy remek élményt nyújt az apróságok számára, és nem utolsósorban csodás módját képezi az Állatvédelem Világnapjának megünneplésére.