Ünnepel a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület

Ma hat éves a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Balog Ernő, az egyesület elnöke szerint nem véletlen, hogy október negyedikén jegyezte be őket a Törvényszék és az Állatvédelem Világnapján kezdhették meg tevékenységüket a városban.  Munkájuk azóta is töretlen.

– Célunk, hogy minél több fiatalt megszólítsunk a felelős állattartás jegyében.  Azt vesszük észre, hogy az egyesület munkájára egyre inkább szükség van itt, Hódmezővásárhelyen.  Leginkább a prevenció az, amire elsősorban felszeretnénk hívni a figyelmet. Ezen felül pedig a megfelelő kisállat tartásra, azok helyes táplálására, gondozására, és természetesen arra is összepontosítunk, hogy mit tehetnek a város lakói abban az esetben, ha kóbor állatokra lesznek figyelmesek az utcákon  

– kezdte az elnök.

Az állatoknak ugyan olyan fontos szerepük van a társadalomban, mint az embereknek. Így aztán fokozottan érdemes odafigyelni rájuk, és megtenni mindent annak érdekében, hogy kellően jól érezzék magukat a világban.

Ehhez hozzájárul az ivartalanítás, amely megakadályozza a szaporodást, és ezáltal a különböző betegségektől is mentesítheti az adott kisállatot. Ennek tudatában az egyesület a városban kóborló állatok esetében is erre fekteti a hangsúlyt.  Majd ezek után megpróbál gazdit keresni nekik, ám amennyiben nem sikerül, kénytelen visszaengedni őket az utcára. Leginkább cicák, kutyák és sünik tartoznak hatásköreikbe.

Ünnepel a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület 1

Ünnepel a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület 2

Ünnepel a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület 3

– Azzal, hogy az Állatvédelem Világnapján ellátogattunk a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolába, és kamaszkorúaknak tartottunk a megelőzés jegyében előadást, azt gondolom, hogy tettünk egy újabb lépést afelé, hogy növeljük az állatok iránti szeretetet a fiatalokban. Mi magunk is ebből táplálkozunk, és emiatt választottuk hivatásként ezt a különben nem könnyű munkát. Náluk már érintettük a felelős álltartáson felül az alap állatvédelmi törvényeket is

–folytatta Balog Ernő.

Az előadásért cserébe az iskola tápadománnyal ajándékozta meg az egyesületet.

A nap második állomása az Aranyossy óvoda volt, ahol szintén adományban részesültek az állatvédők.

Az elnök még hozzátette, hogy logójukat is tudatosan választották, amely egy teknőst ábrázol, ami mint tudjuk, hosszú életű állat. Ennek értelmében azt remélik, hogy az ő munkájuk is hasonlóan tartalmas, hasznos és hosszú életű lesz majd.

Ünnepel a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület 4

Ünnepel a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület 5

Ünnepel a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület 6