Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 14

A vasúti híd próbaterhelése zajlik Algyőn. A szakemberek azt vizsgálják, eredményesek voltak-e a felújítási munkálatok. A Vásárhely és Szeged közötti vasút korszerűsítése csak akkor folytatódhat tovább, ha a most tapasztaltak megfelelnek az előírásoknak.

A tram-train beruházás kapcsán felújítják az algyői vasúti hidat is. Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. szóvivője ma reggel a helyszínen elmondta, tavasz óta végzik a munkálatokat, többek között a hídfőket és a pilléreket hozták megfelelő állapotba. A hídon jövő márciusig zajlik a pályakorszerűsítés.

Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 13

A mérés az előfeltétele annak, hogy a Vásárhely és Szeged közötti nagyvasúton tovább folytassák a kivitelezést. A teszt során négy 20 tonnás, úgynevezett „Szergej” mozdony vonul többször végig a hídon 20 km/h-s sebességgel.

Próbaterhelés az algyői vasúti hídon

A tram-train miatt felújították az algyői vasúti hidat. Most azt nézték, mennyire voltak eredményesek a munkálatok.

Közzétette: Promenad – 2018. október 4., csütörtök

Bár a hivatalos eredmény körülbelül egy hét múlva születik meg, a szakemberek jónak értékelik az eddigi tapasztalatokat. Legeza István hídszakértő mérnök hangsúlyozta: egy-egy ilyen próba során jóval nagyobb szerelvényekkel dolgoznak, mint amilyenek közlekednek majd a síneken.

Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják

A híd után a Vásárhely felé vezető szakasz következik. A Vásárhely-Szeged közötti vasút teljesen 2020 első félévében készül el, Vásárhelyen belül pedig már jövő tavaszra kiépül a teljes pálya.

Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 1 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 2 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 3 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 4 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 5 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 6 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 7 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 9 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 8 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 10 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 11 Az algyői vasúti híd teherbírását vizsgálják 12