Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 1

Szeptember végén a Békéssámsoni Általános Iskola ifjúsági Tűzoltó csapata a horvátországi Zadarban egy nemzetközi versenyen vett részt.

A Tatán megrendezett hazai országos verseny második helyezése után, Horvátországban is a második díjat sikerült megszerezni a csapatnak. Ez komoly eseménynek számít a déli szomszédban, hiszen több mint 120 csapat, 1500 versenyző és kísérő, valamint több száz szurkoló volt jelen a versenyen.

Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 17

A csapatok és kísérőik egyaránt egyenruhában voltak, mert büszkék arra közösségre amelyiket képviselték. Ahhoz, hogy ez az eredmény megszülessen, kellett 10 fiú a Békéssámsoni Általános Iskola tanulói közül, kellett Virág Zoltán pedagógus, aki koordinálta a fiúk edzéseit, kellett Nagy Sándor parancsnok,  Benkő Barnabás, korábban Tomozi Anett, Sütő Ádám, akik a szakmai munkában segítettek.

Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 15

Kellett továbbá a Tótkomlósi Önkéntes Tűzoltóság, akik már évek óta biztosítják a diákoknak a ruházatot, illetve felkészülésükhöz a felszerelést. Nem elhanyagolható az az anyagi vállalás sem, amely a csapat utaztatáshoz kellett. Ebben segített Békéssámson község Önkormányzata (személyesen Zámbori Tamás polgármester, aki elkísérte a csapatot), akik részt vállaltak a jármű, illetve pénz biztosításával.

Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 2 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 3 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 4 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 5 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 6 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 7 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 8 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 9 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 10 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 11  Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 13 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 14 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 16 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 18 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 19 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 20 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 21 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 23 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 22 Horvát versenyen vettek részt a sámsoni tűzoltók 24
Nagy József, igazgató
Békéssámsoni Általános Iskola