Az Eötvösösök lettek az elsők 1

Tíz középiskola tíz csapata csapott tegnap össze a Damjanich laktanyában az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjén. A legjobban a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata teljesített, így ők képviselhetik Csongrád megyét az országos döntőn.

A négyfős csapatokat a verseny kezdetén Juhász Tünde köszöntötte. A kormánymegbízott kiemelte, három fő értéke van a versenynek, ezek a hadra kész fizikai állapot, a terhelhetőség, az erős csapatszellem és az elkötelezettség, küzdeni tudás.

Az Eötvösösök lettek az elsők

A fiatalok hat különböző számban próbáltak egymás fölé kerekedni, az összetett versenyben volt kézigránát-hajítás, légfegyveres lövészet, fegyveres váltó ügyességi verseny, tájékozódási futás, elsősegélynyújtás és katonai ismeretek vetélkedő is.

A megyei döntőt a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata nyerte meg, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata Makóról lett a második, míg a szentesi HSZC Pollák Antal Szakgimnázium és Szakközépiskola a harmadik helyezést szerezte meg.

Az Eötvösösök lettek az elsők 2

Rengeteg különdíjat is átadtak, kézigránátdobásban a Juhász Gyula, váltófutásban a Pollák Antal, légfegyveres lövészetben az Eötvös, elsősegélynyújtásban pedig a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata kapott elismerést.

Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal Facebook-oldal
Fotó: hír45.hu