Tíz éves a Hiszk-faktor 3

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tanárai és diákjai 2009 óta ünnepi műsorral köszöntik a Zene világnapját.  Immár tizedik esztendeje, hogy megrendezik a Hiszk-faktort, majd H-faktor néven ismerté vált vetélkedőjüket, ahol énekkel, hangszeres produkciókkal, tánccal és zene ihlette képzőművészeti alkotásokkal versenyezhetnek a fiatal tehetségek.

Tíz éves a Hiszk-faktor 4

A rendezvény már régen kinőtte a Szakképzési Centrum és Hódmezővásárhely határait.

-Idén 31 versenyző lépett színpadra a tagintézményeinkből, a vásárhelyi közép  – és általános iskolák mellett, Csongrádról, Gádorosról és Felgyőről, sőt még Aradról is érkeztek diákok -kezdte Szani Mariann.

Tíz éves a Hiszk-faktor 1

A nevezők előadták például Csézi, Cserháti Zsuzsa, Tóth Gabi, és Oláh Ibolya dalait is, de hallhattunk citerát és gitárt,  valamint láthattunk zumbát és néptáncot is.

A zene mellett a képzőművészet is szerepet kapott a rendezvényen, hiszen zene által ihletett művészeti alkotásokkal is lehetett jelentkezni. Főként rajzokat küldtek a tanulók.

-Az idei évben két sztárvendég érkezett. Az egyik Erdélyi Tibor a hódmezővásárhelyi PopArt nevű zenekarból, a másik Janicsek Roland Makóról, aki ezen a színpadon nyerte el három évvel ezelőtt ének kategóriában az első helyezettnek járó díjat. Azóta is szóló karrieri pályáját építgeti – folytatta a marketing osztály munkatársa.

A hat tagból álló zsűri kategóriánként díjazta a versenybe nevező diákokat.

Tíz éves a Hiszk-faktor 2

Az eseményen megjelent fellépőket és nézőket a zene és a tánc szeretete köti össze, amely néhány órára kellemes kikapcsolódást jelent, nem utolsó sorban pedig bizonyára akad olyan versenyző, aki a későbbiekben a művészvilág valamely ágát hivatásként űzi majd tovább.