Jótékonysági műsort szervezett a BFMK 1

A jótékonysági műsorral a vásárhelyi kórház gyermekosztályát támogatta a szervező Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány. Egy inkubátorra gyűjtenek.

Jótékonysági koncertet szervezett a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány. Az est bevételét a vásárhelyi kórház gyermekosztálya javára ajánlották fel, mivel az intézmény egy új inkubátort szeretne vásárolni. Az esten a gyönyörű hangú mezzoszoprán operaénekes, a Kossuth–díjas Komlósi Ildikó lépett fel, aki a világ teátrumainak leghíresebb színpadai után érkezett Hódmezővásárhelyre.

A művésznő elárulta, hogy közel áll a szívéhez a jótékonykodás, különösen akkor, ha egy újszülött életét mentheti meg.

„Az én gyermekemet, az én drága Juliánómat is egy inkubátor mentette meg, úgyhogy, ha ezzel hozzá tudunk adni ahhoz, hogy más gyermekének életét, vagy nagyon sok gyermek életét megmentse ez az inkubátor, amelynek megvételéhez egy kicsit mi is hozzá tudunk járulni, akkor nagyon boldogok leszünk. Hoztam egy Kodály-dalciklust, illetve természetesen az egyik kedvenc szerepemből a Carmenből három áriát” – mondta Komlósi Ildikó.

Komlósi Ildikót Balog József kísérte zongorán, aki maga is koraszülött volt, így szintén magáénak érezte az est jótékonysági célkitűzését.  A Liszt Ferenc-díjas művész Bartók darabokat és a XIII. Liszt rapszódiát is előadta a hangversenyen.

Forrás és fotó: vasarhelyitv.hu