Így áll a tram-train építése Vásárhelyen

Miközben a pályát Kopáncs és Szeged között még mindig építik, a Bajcsy-Zsilinszkyn már megkezdték a sínek fektetését. Az Adyn az Andrássyn és a Kálvin téren azonban még mindig a közműkiváltást végzik. Fotó: Gémes Sándor

Az eredeti tervekhez képest csúszásban vannak a tram-train pályája városi szakaszán a kivitelezők hiszen az Ady Endre, Hősök tere, Szőnyi utca, Andrássy utca, Kálvin tér és Bajcsy Zsilinszky utcákon már nyáron be kellett volna fejeződniük a közműkiváltásoknak, és a pályaépítésnek is.

Az utóbbit a Bajcsy kezdték meg, de annak is csak a volt mérleggyár és a Kalmár iskola közti szakaszán. A több helyen még mindig a közműveket cserélik. Ennek késését a magas talajvízszint okozta.

A Kisállomás és Kopáncs közt már rendben van a pálya, Szegedre csak azért nem közlekednek a vonatok, mert még mindig dolgoznak a Kopáncs és a rókusi állomás között, beleértve ebbe az algyői Tisza hidat is. Aki a Szeged Pláza mélygarázsából kanyarodik ki, láthatja is, hogy az út mellett, de a vasút területén már kivágták a villamosvasút leendő nyomvonalát.

A vonatközlekedés augusztusban megindult Békéscsaba felől Szentes irányába, hiszen Népkertnél befejezték a pályaépítést.

Gémes Sándor fotóriportja a jelenlegi (vásárhelyi) helyzetről.

Épülőben a tram-train

cof
cof
oznor
oznor
cof
cof
Jó reggelt, Vásárhely! 93
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
cof
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...