Feljelentést tett a Fidesz-frakció a képviselői fiókok feltörése miatt 3

Új szintre lépett Márki-Zay Péter diktatúrája, a képviselők e-mail fiókjainak feltörése pedig törvénysértő – erről tartott sajttótájékoztatót Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás, akik ezért a Fidesz-frakció nevében feljelentést tettek a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

A múlt héten a Márki-Zay Péterhez köthető Vásárhelyiek a változásért Facebook-oldalon látott napvilágot egy poszt, amiben egy fideszes képviselők levelezéseiről szóló e-mail olvasható.

Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás kedden leszögezték: legalisan a képviselőkön kívül senki nem juthatott hozzá ehhez a levélhez, ezért egyértelmű, hogy a városatyák fiókjait feltörték.

Feljelentést tett a Fidesz-frakció a képviselői fiókok feltörése miatt

– A polgármester diktatúrájának kiépítése újabb mérföldkőhöz érkezett. Azok után, hogy diktafonnal mindenről titkos hangfelvételt készít és kirúgja azokat a Városházáról, akik a törvényesen megválasztott képviselőknek közérdekű adatokat szolgáltat, most kiderült, hogy a fideszes képviselők emailjeit olvasgatja – reagált a történtekre Hegedűs Zoltán.

A Fidesz-frakció vezetője úgy véli, ez egyenes út a legsötétebb diktatúrához, ahol azokat, akik nem Márki-Zay Péter hívei, figyelik, megfélemlítik és megpróbálják elhallgattatni. – Az elmúlt hónapokban a békés, csendes, élhető Vásárhelyből a félelem városa lett – tette hozzá.

A politikus szerint a fiókok feltörése törvénysértő és bűncselekménynek minősül, ezért a frakció ma ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett az ügyben.

Feljelentést tett a Fidesz-frakció a képviselői fiókok feltörése miatt 1

Cseri Tamás ezt azzal egészítette ki: Márki-Zay Péter ugyan nem szándékosan, de az RTL Klubnak adott nyilatkozatában elismerte, hogy törvénytelenül jutott hozzá a levélhez. – Azt mondta, hogy ő legálisan kapta meg, de nem szeretne arról beszélni, hogyan jutott hozzá. Azonban a barátai által szerkesztett trolloldalon jelent meg a levél először, és onnan osztotta meg másnap – mutatott rá a képviselő, aki szomorúnak tartja, hogy a polgármester odáig süllyedt, hogy mások levelezéseit olvasgatja.