Ezüstérem Szabadkáról

Egy nemzetközi tornán vettek részt Szabadkán a 2006-os vásárhelyi kosarasok. A rendkívül erős mezőnyben két szerb csapatot legyőzve csoportelsők lettek Kelemen Balázs és Pavlovics Vuk tanítványai, de a döntőt elvesztették a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia ellen.

Eredményeik:

Spartak Szabadka – Vásárhelyi Cápák 44-46

Kosársuli: Angyal 19,  Bacsa 9 , Kis 7, Prozlik -, Nagy 2, Wolf 1, Molnár -, Vass 2, Borus 2, Domján 2, Kádár 2.

Kelemen Balázs edző: “Az első félidőben jól működött a védekezésünk csak nehéz helyzetekből tudott az ellenfelünk kosarat dobni. Támadásban megvoltak a helyzeteink, sok dobást rontottunk, nem tudtunk előnyhöz jutni. A második félidőben egy nagyon kemény és zárt védekezésre váltott a szabadkai csapat. Sok volt az eladott labda, amiből leindítottak minket. A negyedik negyedre sikerült megtalálnunk az ellenszert a zárt védekezésük ellen és végül megnyertük a mérkőzést.”

Petrovgrad Zrenjanin – Vásárhelyi Cápák 40-49

Kosársuli: Angyal  19, Bacsa 7, Kis 13, Prozlik 2, Nagy -, Wolf -, Molnár -, Vass -, Borus 4, Domján 2, Kádár 2,

Kelemen Balázs edző: “Alacsony szerkezetű, agresszív védőcsapatnak bizonyult az ellenfelünk. Egész mérkőzésen űztek minket, agresszívan támadták a labdát. Próbáltuk támadásban kihasználni a magasságbeli fölényünket , amiből sok kosarat dobtunk. A szoros végjátékban jól védekeztünk, támadásban pedig jó döntéseket hoztunk, így megnyertük a mérkőzést.”

Kecskeméti KA – Vásárhelyi Cápák 36-26

Kosársuli: Angyal 9, Bacsa 4, Kis 7, Prozlik -, Nagy -, Wolf -, Molnár 4, Vass -, Borus 2, Domján -, Kádár -.

Kelemen Balázs edző: “Egy héttel ezelőtt pont ezzel a Kecskeméttel mérkőztünk meg amikor 30 pontos vereséget szenvedtünk. Most viszont a fiúk nagyon motiváltak voltak, mindent próbáltak megtenni, hogy nyerni tudjunk, ami sajnos a végére nem jött össze. Jó játszottunk, 35 percig egál meccs volt, mint védekezésben mint támadásban voltak kisebb nagyobb hibák – amit igyekszünk majd kijavítani és próbáljuk őket elkapni a következő megmérettetésben.”

Gratulálunk a csapatnak a tornán elért 2. helyezéshez!

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu