Szerdán kezdődik a szakmát Európa bajnoksága

A szerdán kezdődő szakmák Európa bajnokságán, a EuroSkills rendezvényen 28 országból 37 szakmában versenyeznek a fiatal szakmunkások Budapesten.

Hozzátette, a verseny célja, hogy ráirányítsák a figyelmet az alkotó munka örömére mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
A magyar csapat mintegy 30 szakmában vesz részt a versenyben, a hagyományos szakmák mellett a magyar versenyzők jók a mechatronikai, az informatikai területen és az autóiparban.

A verseny 3 nap tényleges vetélkedés lesz. A szakértők a verseny előtt közlik a feladatot, szakmánként mindenki ugyanazt a munkát végzi, amihez azonos eszközöket, alapanyagot kapnak, a harmadik napon a zsűri értékel, szombaton lesz az eredményhirdetés – ismertette Parragh László.

Magyarország 2007 óta vesz részt a EuroSkills versenyeken. Az elmúlt 10 évben számos éremmel gazdagodtunk az európai és világversenyeken: a magyarok összesen 11 arany, 12 ezüst, 22 bronz és 42 kiválósági érmet szereztek. A budapesti rendezvényen a hazai csapat 26 szakmában méretteti meg magát – idézte fel honlapján az MKIK.

A rendezvények látogatása ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A EuroSkills Budapest 2018 versenyre és kísérő rendezvényeire ezen a honlapon lehet regisztrálni .