Lerakták a Kossuth-tó alapkövét 2

Ma délután Márki-Zay Péter polgármester és Kérdő Szabolcs, a kivitelező System Service Kft. projektmenedzsere tették le a Kossuth szakközépiskola helyén épülő szabadidőpark alapkövét.

Bár a Kossuth szakközépiskola egykori helyén már az év első felében elkezdték építeni a szabadidőparkot és a tavat, az ünnepélyes alapkőletételét csak ma délután rendezték. Mint arról korábban már beszámoltunk, a Zöld Hódmezővásárhely – Környezettudatos Közterület Megújítás Hódmezővásárhelyen uniós pályázatával 831 milliót nyert a város. A tavas szabadidőparkot pedig a 2011-ben már meglehetősen rossz szerkezeti állapotban lévő, de csak 2015-ben lebontott iskola helyére tervezték. A projekt egyébként érinti a kőfal Kodály utca melletti részén lévő Európa parkot is.

Mint azt köszöntőjében Márki-Zay Péter polgármester elmondta: az iskola elbontása után a város megszavaztatta a vásárhelyieket, hogy mit szeretnének az egykori tanintézmény helyén, s a többség egy pihenőparkot kívánt ide. A város arra is kíváncsi, hogy minek neveznék el az emberek a tavas közparkot, s eddig a legtöbb beérkezett szavazat Kossuth Zsuzsanna parknak/pihenőparknak keresztelné el. – Azt szeretnénk, hogy a vásárhelyiek, érezzék magukénak, vegyék majd birtokba, jöjjenek ki és a tervezők álma szerint használják majd ezt a közösségi kapcsolatok erősítésére. Elképzelhető, hogy egy-egy szabadtéri koncert megtartására is alkalmas helyszínt alakítanának ki a parkban – hangsúlyozta a város polgármestere.

Kérdő Szabolcs, a kivitelező System Service Kft. projektmenedzsere elmondta, a Hódtóban öt részre bontható a kivitelezés: fogadótér, tó, dombok, zöldterületek, sétányok, játszótér és fitnesz elemek és maga a büfé és a mosdó. – A félkör alakú tóba nem telepítenek halakat– mondta kérdésünkre.

A rendkívül érdekes részletekről hallgassa meg a projektmenedzsert:

Lerakták a Kossuth-tó alapkövét 3

Pápai Veronika felelős tervező szuper faladatnak nevezte a szabadidőpark tervezését, de más érdekességeket is elárult:

Lerakták a Kossuth-tó alapkövét

A szabadidőparkkal kapcsolatos, felső tagozatos diákoknak kiírt pályázatra 59 pályamunka érkezett. Ezek közül a helyszínen leadott szavazatok alapján hirdettek eredmény. 1. helyezett lett: Miklósfalvi Luca (Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 4/a.), 2.: Fejes Dominika (Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 8/3.), 3.: Tóth Bettina (Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 5/a.). Valamennyi pályázó egy-egy pendrive-ot kap ajándékba, s a három győztes egy-egy pasztellkréta csomaggal is gazdagodhat.

Alapkőletétel az épülő szabadidőparkban

Alapkőletétel a készülő hódtói szabadidőparkban
kepatmeretezes_hu_DSC_0046
kepatmeretezes_hu_DSC_0048
kepatmeretezes_hu_DSC_0050
szabadidőpark (3)
szabadidőpark (5)
Jó reggelt, Vásárhely! 85
szabadidőpark (7)
szabadidőpark (4)
szabadidőpark (8)
szabadidőpark (9)
szabadidőpark (10)
szabadidőpark (11)