246,85 millióból 60 településen mozgatják meg felnőtteket 1

Az Európai Unió Szociális Alapjától tavaly elnyert 246,85 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Diáksport Egyesület mely három éven át összesen 60 dél-alföldi megyében szervez felnőtteknek sporteseményeket. A képen Horváth Zoltán elnök.

Az erről tartott mai városházi sajtótájékoztatón Horváth Zoltán, az egyesület elnöke elmondta Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye 40 településén rendszeresen tartanak sporttal, mozgással kapcsolatos rendezvényeket, míg 20 kisebb településeken alkalmanként. Az Európai Szociális Alaptól elnyert támogatásból finanszírozott rendezvénysorozat a Mozgás Éjszakájával már elkezdődött. A szervezők kapcsolatban állnak a régió 7 Egészségfejlesztési Irodájával.

 

A júniustól kezdődött rendezvények után a programok október 1-jével indulnak, a hivatalos nevén: „Mozgásban az egészség” Szabadidősport népszerűsítése a Dél-alföldi Régióban című programban. Mindezekkel elsősorban a kistelepüléseken élők életszínvonalát szeretnék emelni – emelte ki Horváth Zoltán.

246,85 millióból 60 településen mozgatják meg felnőtteket 2

Évente megyénként egy-egy futófesztivált, Mozgás Éjszakáját, és évente hat alkalommal fogyatékosok napját rendeznek. Az első vásárhelyi ilyen alkalom a Szivárvány Szakosított Szociális Otthon szeptember 25-i focibajnoksága lesz.

A program részeként különféle eszközöket is vásároltak, így a vásárhelyi és a makói Egészségfejlesztési Iroda is gyarapodott egy-egy közel 50 millió forintba került Inbody 770 testösszetétel analizáló készülékkel, melyet bárki kipróbálhat.

A pályázat részleteiről hallgassák meg Petróczki Ádám projektmenedzsert:

246,85 millióból 60 településen mozgatják meg felnőtteket