Látta? Itt jön le a tram-train majd a vasútvonalról

A Pákozdy Ferenc utca Kisállomás sori részének a Honvéd és az Ifjúság utca közti szakaszán építette ki a Switelsky Vasúttechnika Kft. a majdani tram-train vonal leágazását és az ahhoz tartozó váltórendszert.

Már a csodájára járnak a környékbeliek a Honvéd és az Ifjúság utca vasúri töltés közötti szakaszán annak a megépített leágazásnak, melyen majd elhagyja a Szeged-Békéscsaba vasútvonalat a majdan a Szeged és a Hódmezővásárhely Nagyállomás közt száguldozó villamosvasút.

Látta? Itt jön le a tram-train majd a vasútvonalról 1

Piros körrel a leágazás helye a Google Maps térképén.

A leágazás folytatása egyelőre azonban nem készül, hiszen a Kisállomás soron, ahová azt kivezetik, nem láttunk dolgozókat, az Ady Endre úton a tervek szerint december 14-ig zajlik a közműcsere, addig az utca egyirányú marad, illetve a Hősök tere csomópontjában is marad a jelzőlámpa. A Bajcsy-Zsilinszky Endre a Kalmár iskola és volt Mérleggyár közti részén a majdani sínfektetéshez készítik elő a terepet. Mégpedig a leendő pálya betonaljzatának készítésével.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a csúszások ellenére tartani fogják a határidőket. A NIF közölte, hogy 2020 második felétől pedig már megindulhatnak az utasok nélküli próbajáratok is.

Egyébként aki Szeged és Vásárhely közt közlekedik, az ha jól kinyitja a szemét, láthatja, hogy Kopáncsnál, Algyőnél is a pályaépítésen dolgoznak a szakemberek, de folyik a munka az algyői Tisza-hídon, sőt egy ideje már a rókusi állomás Szeged Pláza felőli oldalán. A villamosvasút ugyanis a vasútról itt lábal majd át a villamospályára.

Itt jön le a Népkertnél a villamosvasút

leágazás (1)
leágazás (3)
Jó reggelt, Vásárhely! 82
Loading image... Loading image... Loading image...