Több mint háromszáz óvodást tanítanak meg korcsolyázni

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata és a névadó szponzor Goodwill Pharma Kft. közös sajtótájékoztatón jelentette be: egy közös projekt során, kilenc szegedi óvodával együttműködve háromszázhúsz gyermeket tanítanak meg korcsolyázni a következő évben.

– Az egyesület utánpótlása az utóbbi két évben dinamikusan fejlődött, ezt szeretnénk még inkább segíteni. Egyre több gyermeket szeretnénk kivinni a jégpályára, részben ezért újítottuk fel az önkormányzattal közösen a létesítményt, amelynek köszönhetően idén már augusztusban elindult a jeges felkészülés. Kilenc óvodával állapodtunk meg, a középsősök és a nagycsoportosok járnak majd a pályára, ahol hét edző segít nekik az alapok elsajátításában – fogalmazott Gusztos Gábor, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű technikai igazgatója.

– Az utaztatást, a jégfelület bérlését, a korcsolyákat, valamint az edzők javadalmazását is a Goodwill Pharma Kft. finanszírozza, így minden nap három nagy csoportban dolgozhatnak majd a gyerekek – tette hozzá.
A kezdeményezés mögé első szóra odaállt a Goodwill Pharma Kft.

– Egy olyan cég számára, amely gyógyszerek, táplálék-kiegészítők, vitaminok forgalmazásával foglalkozik, kötelesség, hogy jó példát mutasson. Számunkra fontos, hogy egy olyan szellemiségű klubot tudunk névadóként támogatni, akik nem csak az élsportra, de a gyerekekre is koncentrálnak. Az, hogy ilyen létszámú gyermek sportol a klubban, hatalmas örömet és elégtételt jelent számunkra – mondta Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: biztos benne, hogy a cég, egyben a klub kabalaállata, a Loli nevű lunda madár népszerű lesz az ovisok körében.

A kicsikkel hét szegedi edző foglalkozik majd hétről hétre a szegedi műjégpályán. Egyikük, Balázs Csongor elmondta, hogyan zajlik a munka.

– Nagy kihívás ilyen picikkel foglalkozni. Először még csak a korcsolyát adjuk a lábukra, tipegnek, topognak, megszokják, milyen a kori élén járni. Akik ráéreznek, nagyon gyorsan belejönnek, pár alkalom után pedig már stabilan állnak a jégen – fogalmazott az utánpótlásedző.