Majdnem börtönbe megy a csaló álpolitikus

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy szerb férfit, aki több mint öt kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni 2016 tavaszán.

A táblabíróság kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 27 éves vádlottat.

A férfi 2016. március 7-án Belgrádban megbízóival abban állapodott meg, hogy Magyarországon át Ausztriába utazik, és poggyászában eljuttat oda egy olyan küldeményt, amelyben kábítószer van.

A vádlott március 10-én átvett egy hátizsákot, amelyben tizenkettő, zöld színű növényi anyagot tartalmazó, fekete fóliával borított csomag volt. Ezt a hátizsákot kellett volna átadnia Ausztriában.

A férfi Belgrádban felszállt a menetrendszerűen Salzburgig közlekedő buszra, a hátizsákot – benne az illegális drogot tartalmazó 12 csomaggal – indulás előtt a sofőrnek átadta, aki azt “Milos Salzburg” címkével látta el, és elhelyezte a csomagtartóban. A busszal a vádlott Hercegszántónál érkezett Magyarországra. A vámvizsgálat során az útipoggyászt ellenőrizték, és hátizsákjában megtalálták a drogot, 5343 gramm marihuánát, amely hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 3,8-szerese volt.

Kimutatták, hogy a vádlott az elfogása előtt fogyasztott illegális drogot