Új parancsnok Hódmezővásárhelyen 5

Jó hír az iskola első hetén egyelőre nem túl lelkes diákoknak: péntek van! Az időjárás is vidámnak ígérkezik: csak néhány felhő lesz az égen. Nézzük, mi történt tegnap.

Áttörést hozhat a Modern Falvak és Kisvárosok Program, tovább halad a kiképzés az MH 5. Bocskai István Lövészdandár szervezésében, ahol parancsnokváltás is történt, szeptember elsején kezdte meg munkáját Tóth István – ezekről is írtunk tegnap.

Magyar hadifogolytörténetek az Emlékpontban 4

Programokat ajánlottunk a művelődni vágyóknak: ma öt órakor nyílik meg a hódmezővásárhelyi Emlékpontban az Emberi sorsok Szibériától Szardíniáig. Hadifogoly magyarok a nagy háborúban című nemzetközi multimédiás kiállítás, keddtől H. Kulcsár Ágnes festőművész életmű kiállítását lehet megtekinteni a szentesi Koszta József Múzeumban, szeptember 13.-án pedig a Németh László Városi Könyvtárban Pázmány Péter lesz a téma.

Sporthíreket is írtunk: kedden a Csorvást verte meg edzőmeccsen a HLKC, Hód Úszó SE legkisebb versenyzői csoportja és a brassói Club Sportiv Hyperion úszócsapata pedig közös edzőtáborban vesz részt.

A maximum hőmérséklet ma is 28 fok körül alakul. – írja az Időkép.

Boldog névnapot kívánunk a Regináknak!

Ezen a napon történt:

1888 – Edith Eleanor McLean volt az első csecsemő, akit inkubátorba helyeztek a születése után.

1941 – Szegeden elkezdődött a honvéd téri református templom építése.

1982 – Megszületett Szász Emese olimpiai bajnok magyar vívó.

Vidám pénteket kívánunk!