Ismét Zsurzsa József a vásárhelyi járásbíróság elnöke

Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke Zsurzsa Józsefet szeptember 1-től 6 évre, azaz 2024. augusztus 31-ig nevezte ki a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság elnökének.

Zsurzsa József a Debreceni Városi Bíróságon fogalmazóként, majd a sikeres szakvizsga letételét követően bírósági titkárként teljesített szolgálatot.

1989. december 1. napjától a Debreceni Városi Bíróságra nyert polgári ügyszakos bírói kinevezést, majd 1993 augusztusától a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróságra helyezték át. Első ízben 1997. évtől, majd ezt követően még két alkalommal, 2002. és 2008. évtől látta el a Hódmezővásárhelyi Városi Bírság elnöki teendőit.

2017. július 1. napjától a Budapest területén működő Ítélőtábla mellett eljáró elsőfokú szolgálati bíróság bírájává nevezték ki.

Referádáját alapvetően a vegyes kötelmi ügyek, a családjogi, a gazdasági és a tulajdoni perek teszik ki, az utóbbi években az időszerű ítélkezés biztosítása és a hosszú pertartalmú ügyek intézése érdekében önkéntesen teljesített szolgálatot a Makói, a Szegedi és a Szentesi Járásbíróságokon.