Bálint Gabriella

A Kapcsolat Központ munkatársaival az élet minden szakában találkozhatunk. A védőnői szolgálattal ott vannak velünk már a születés előtti szakaszban, de elkísérnek minket az idősek ápolásával az utolsó időszakban is. Bálint Gabriella főigazgatóval beszélgetett a Rádió 7 a tevékenységükről.

A Kapcsolat Központot a Többcélú Kistérségi Társulás működteti, és négy településen (Hódmezővásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten és Székkutason) van jelen. Összesen 19 intézményt foglal magába, több mint 200 dolgozója van és több ezer embernek az életére van hatással. Szociális és gyermekjóléti alapellátási, valamint szociális szakosított feladatokat is biztosít az intézménykomplexum, ami 2006-ban jött létre, és megalakulásakor egyedülállónak számított, de manapság sincs sok hasonló intézmény.

„Különleges a halmozottan sérült gyerekeknek az ellátása, és mondhatjuk, hogy a Csodaház létrehozását első nagy eredményünkét hozhatjuk. Minden olyan eredményt, amelyet akár hazai forrásból, akár uniós forrásból valósulhatott meg, mind-mind eredmény. Ilyen a bölcsődéknek a felújítása Hódmezővásárhelyen, ilyen a Gyermekjóléti Szolgálat épületének a megújítása is” – fogalmazott Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója.

Bálint Gabriella 2006 óta vezeti az intézményt, korábban már a szociális szférában dolgozott, előtte pedig történelemtanár volt. A másokon való segítés miatt döntött úgy, hogy ezen a pályán helyezkedik el. Lelkileg és bizony fizikailag is sokszor embert próbáló, amit ő és kollégái véghez visznek, de mint mondta, muszáj megerősítenie az embernek magát, hogy ne vonódjon be túlságosan az ellátottak életébe. Utóbbi a legnehezebb ebben a munkában.

A jövőben szeretnék elérni, hogy a Szociális otthon is megújuljon, ennek a megvalósítása még várat magára, de a remény – amely ezt a szakmát nagyon erősen áthatja – él bennük.

Forrás: radio7.hu