Irány Tallinn! Eb-re utazik két szegedi tollaslabdázó 1

Az észtországi Tallinnban rendezik meg péntektől az U19-es korosztályú tollaslabdázók Európa-bajnokságát. A hétfős magyar csapatban két szegedi kapott helyet: Pápai Balázs és Bálint Máté egyaránt a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE sportolója.

– Az Európa-bajnokság a csapatversennyel kezdődik. A harmincnégy válogatottat számláló mezőnyben mi a portugálokkal, a spanyolokkal és az angolokkal kerültünk össze a csoportban, a legjobb nyolc közé csak az első jut be – fogalmazott Bálint Máté.

– Az angol válogatott több generáció óta az egyik legerősebb Európában, szóval ellenük bravúr kellene a sikerhez. Ha megverjük őket, megérdemeljük a továbbjutást. A portugálok ellen esélyesek vagyunk, a spanyolokkal ki-ki meccsre készülök – folytatta Pápai Balázs, aki számára az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpia előtt kitűnő erőfelmérő lesz a verseny.

Irány Tallinn! Eb-re utazik két szegedi tollaslabdázó

A csapatküzdelmek keddig tartanak, utána az egyéni, a páros és a vegyes páros következik.

– Nincs elvárásom, a főverseny az októberi lesz. Egyéniben a legjobb harminckettő közé a papírforma szerint eljutok, ha pedig ott megverem a nyolcadik kiemelt németet, már bármi lehet. Vegyes párosban Madarász Rékával szerepelek, ott a dánok ellen kezdünk, ami szinte lehetetlen küldetés – fogalmazott Pápai.

Bálint Máté párosban Dulcz Zsomborral, vegyes párosban Kiss Fanni Dórával lép pályára, előbbiben van nagyobb esélye a továbbjutásra.

A szegediek edzői: Didi Purwanto és Dian Ayu Mayasari.

Forrás és fotók:
Gyúrós István