Benkő Zsolt: elhanyagolja a városvezetés az önkormányzati erdőket!

Az elmúlt fél évben senki nem foglalkozott a Vásárhely erdeivel, úgy tűnik, az új városvezetésnek nem fontos azok állapota – jelentette ki Benkő Zsolt. A képviselő szerint az önkormányzat így veszni hagyja azokat az értékeket, amikbe korábban rengeteg pénzt, időt és energiát fektetett a település.

A maroslelei út mellett, Szentkirálynál tartott sajtótájékoztatót Benkő Zsolt szerdán. A fideszes képviselő ismertette, Vásárhely összesen 150 ezer fával és 146,6 hektár erdővel büszkélkedhet, amiből 55 hektárnyit az utóbbi tíz évben telepített az önkormányzat.

Benkő Zsolt: elhanyagolja a városvezetés az önkormányzati erdőket! 3

– A volt szentkirályi iskola melletti vadkerítéssel körbevett városi erdő nagyon elgazosodott, az utóbbi fél évben senki nem foglalkozott vele – jelentette ki a politikus. Hozzátette, a 25,5 hektáros területen 2013-14 tájékán ültették el a fákat, amiket 2020-22-ig kellene rendszeresen gondozni ahhoz, hogy utána önállóan növekedjenek tovább.

– Volt, amikor 90 közfoglalkoztatott dolgozott azért, hogy unokáink 2070-80 körül szép erdőket lássanak a település körül. Az önkormányzat ilyen célokra 2010-14 között 43 millió forintos uniós támogatást is kapott – folytatta Benkő Zsolt, akit elszomorít, hogy a jelenlegi állapotokat elnézve veszni hagyják azokat az értékeket, amikbe korábban rengeteg pénzt, időt és energiát fektetett a város.

A képviselő szerint Márki-Zay Péternek az új civil szervezetek létrehozásával nem újabb ezer fát kellene ültetnie a belvárosban, hanem inkább a már említett 150 ezer fára kellene fordítani a figyelmet.

Benkő Zsolt: elhanyagolja a városvezetés az önkormányzati erdőket! 4

Nincsenek illúzióm. Biztos vagyok benne, hogy amiért ezt elmondtam, a polgármester a szokásához híven támadást indít a helyi Fidesz és annak képviselői ellen. Korrupcióval való gyanúsítgatás lesz és az előző városvezetés lesz a hibás

– mondta Benkő Zsolt. A képviselő biztos abban, hogy Márki-Zay a jövőben sem foglalkozik a fákkal, és a polgármesteri teendők helyett valami más pótlólagos tevékenységet végez, ami továbbra sem viszi előre a települést és a közösséget.

Benkő Zsolt: elhanyagolja a városvezetés az önkormányzati erdőket! 2