Kiköltözik a Serháztérről a Hód-Mezőgazda központja

A tervek szerint idén december 15-én a 47-es melletti kiállítási centrum területén ma is épülő új központba költözik a Hód-Mezőgazda Zrt. központja. A Serháztér utca 2-4. szám alatti műemléki épületet a város veszi meg részletekben két év alatt 123 milliót fizetve érte. A közgyűlés a vásárlásról még tavaly novemberben döntött. A címlapképen a cég épülő új központja.

Már Egyed Béla vezérigazgatósága idején felmerült az, hogy a Hód-Mezőgazda új központot építenek magának, s ezért eladná központját, azaz a Serháztér utca 2-4. szám alatti műemlékvédelmi oltalom alatt álló épületet, a volt huszárlaktanyát. Ok oka az volt már akkor is, hogy hatalmas épületben egyre kevesebben dolgoztak, viszont az ingatlan fenntartása nagy összegeket vitt el. Ha valahol kijavították az nem kis pénzbe került, ráadásul az épület karbantartása szinte folyamatos feladattá vált.

Kiköltözik a Serháztérről a Hód-Mezőgazda központja 2

A Serháztér utcai központ egykor huszárlaktanyának épült.

A cég a 47-es út melletti kiállítási centrumban jelenleg is készülő épületbe helyezi át a központját. Antal Gábor vezérigazgató érdeklődésünkre közölte: a privatizáció óta a cég termelő üzemegységeiben azaz a vajháti tehenészetben, a kútvölgyi vetőmag üzemben, a paléi sertéstelepen és a növénytermesztési ágazatnál dolgozók is korszerű, új, vagy felújított épületekben dolgoznak. A  Serháztér utcai központban dolgozó adminisztráció a tervek szerint december 15-én költözik át a kiállítási terület helyszínére. Így az ágazati igazgatóságok is közel kerülnek egymáshoz. Az új központ a takarmánykeverő üzemmel szembeni régi ebédlő átalakított, modernizált épületében dolgozik majd tovább, mely új címe Aranyág kert 71. lesz.

Kiköltözik a Serháztérről a Hód-Mezőgazda központja 1

Az Aranyág 71., még átépítés alatt.

A vezérigazgatótól azt is megkérdeztük, hogy a Hód-Mezőgazda Zrt. mennyiért is adta el az épületet a városnak, de közölte: mivel a szerződés részletei a két félre tartoznak, így arról egyoldalúan nem adhatnak felvilágosítást.

A vásárhelyi közgyűlés azonban nyilvános ülésen, közpénz felhasználásával döntött a Serháztéri épület megvásárlásáról, így annak összege is nyilvános.

Kiköltözik a Serháztérről a Hód-Mezőgazda központja 3

A tavaly november 10-én kelt, fent látható határozat szerint a közgyűlés döntött arról, hogy összesen 123 millió forintért vásárolja meg az ingatlant. Azzal a kikötéssel, hogy a város a vételárat 2 év alatt több részletben fizeti meg. Meg is hatalmazta polgármestert, hogy kezdje meg a szerződéskötéssel kapcsolatos intézkedéseket.