Határok nélkül: szabadkaiak edzőtáboroztak Vásárhelyen

Mindkét fél remekül érezte magát a hasznos hét során, sokat tanultak egymástól.

A „Határ-menti kosárlabda játékok” elnevezésű, nagyszabású projekt keretében Hódmezővásárhelyen tartott hatnapos, közös edzőtábort a Vásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub. Az együttműködés újabb, nyárzáró állomása értelmében a vajdasági település csapatának 2003/2004-es korosztálya érkezett városunkba, és hasznos, egyben kellemes hetet töltött el itt.

A programot a hétfői nyitókonferenciát követően minden délelőtt az SZTE Mezőgazdasági Karának Petőfi utcai tornatermében közös edzések, míg délután/este a Hódtói Sportcsarnokban mérkőzések alkották, ahol helyenként barátságnak nyoma sem volt: mindkét fél játékosai kőkeményen komolyan vették a találkozókat, maguknak és egymásnak is bizonyítani akartak, hogy saját tudásuk fejlesztése mellett el-eltudjanak lesni dolgokat a másiktól.

A szabadkai gyerekek és edzők jól érezték magukat Vásárhelyen. Amellett, hogy a tréningek során megismerték egymást vásárhelyi társaikkal, és egy-egy nehéz, intenzív találkozó lefújását követően már baráti pacsikat váltottak, még a várost is megismerhették.

A projekt szeptemberben Szabadkán folytatódik, ahol a 2005/2006-os korosztály részére rendeznek tornát.

Forrás és teljes cikk: oldalvonal.hu
Fotók: Varga Franciska/Kosársuli