Mezőgazdasági kar tanévnyitó 12

Tíz éve nem volt annyi tanuló a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, mint most, ugyanis összesen 176 diák kezdi meg a tanévet a különböző szakokon. 13 országból jelentkeztek fiatalok a képzésekre – hangzott el hétfőn, a Városházán tartott évnyitó ünnepségen.

Ma délután tartotta meg tanévnyitó ünnepi ülését az SZTE Mezőgazdasági Karának Tanácsa. Horváth József dékán lapunknak ismertette, összesen 176 diák nyert felvételt hozzájuk, közülük 143-an a magyar képzésekre, 33-an pedig az angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki alapszakra jelentkeztek.

Mezőgazdasági kar tanévnyitó 13

– Ez a létszám az utóbbi tíz évben a legnagyobb, és reméljük, hogy a következő években még tovább növekszik – mondta a dékán, hozzátéve, a cél, hogy a februárban indult vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakot és az új vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakot megerősítsék, hogy a fiatalok versenyképes diplomával búcsúzhassanak majd el az intézménytől.

Mezőgazdasági kar tanévnyitó 11

– 104-en a nappali, míg 72-en a levelező tagozatot választották a mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki, vidékfejlesztési agrármérnöki alap és mesterszakokra, valamint a mezőgazdasági és ménesgazda szakra – jelentette ki az ünnepségen Komarek Levente dékánhelyettes.

Mezőgazdasági kar tanévnyitó 3

A karra összesen 13 országból jelentkeztek fiatalok: kenyai, vietnami, kínai, kameruni, ghánai, dél-afrikai, indiai, koszovói, mongol, szaúd-arábiai, nigériai, pakisztáni, török és vietnami diákok folytatják itt tanulmányaikat.

Mezőgazdasági kar tanévnyitó 14

Márki-Zay Péter polgármester beszédében kifejtette, a tanulók jól döntöttek, amikor Vásárhely és a kar mellett voksoltak. – Mezőgazdasági tanulmányokhoz a város a múltját tekintve a legjobb választás – emelte ki a politikus, hozzátéve, nehéz feladat vár a főiskolásokra, ugyanis az agrárium óriási kihívások előtt áll az elkövetkezendő évtizedekben.

Mezőgazdasági kar tanévnyitó 1 Mezőgazdasági kar tanévnyitó 2 Mezőgazdasági kar tanévnyitó 4 Mezőgazdasági kar tanévnyitó 5 Mezőgazdasági kar tanévnyitó 6 Mezőgazdasági kar tanévnyitó 7 Mezőgazdasági kar tanévnyitó 8 Mezőgazdasági kar tanévnyitó 9 Mezőgazdasági kar tanévnyitó 10