Márki-Zay szerint oda a babakötvény pénze, de májusban még megvolt – VIDEÓ

Vásárhely polgármestere Bán Csabának támadt, miután a lelkésznek volt mersze az egyházi iskola számára az egész Petőfi utcai épületet elkérni. Márki-Zay szerint nincs pénz a Vásárhelyi Fiatalokért Alapítványnál, pedig májusban még elfogadta a beszámolót – írja a Vásárhely24.

Mint arról korábban a portál beszámolt, Bán Csaba református lelkész a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen a református egyház és az iskola presbirétiuma nevében a Szőnyi Benjámin Iskola számára megkérte a várostól a csaknem teljesen üresen álló Petőfi utca 6. szám alatti ingatlant. Az épületben jelenleg a Gazdasági Egyesület és egy lövészklub működik, de annak felhasználására Márki-Zay Péternek nagy tervei voltak, így nem támogatta a kezdeményezést, mindössze egyetlen tantermet kínált fel használatra. A közgyűlési fideszes többség, ellenzéki képviselővel is kiegészülve, azonban megszavazta azt, hogy az épületet az egyház, illetve az iskola használhassa. Az iskolaszék közben ígéretet tett arra, mindenkit beengednek az épületbe, ott minden civil szervezet helyet kap.

A Facebook-on terjedő vélemények szerint ez azonban mégsem tetszett a polgármesternek, ezért Bán Csaba személyét kezdte támadni. Márki-Zay Péter szombat esti élő videóját 55 perc környékén érdemes megnézni.

Márki-Zay kijelentette, az alapítványból eltűnt a pénz, az annak éléről májusban távozó Bán Csaba pedig megmutathatná, hol van a pénz, mely a babakötvényeket is fedezi. Kijelentésére a Facebook-on újabb gyűlölethadjárat indult- írják.

Tegnap aztán előkerült (bár eddig is fellelhető volt) a május 29-i, emlékezetesen monstre közgyűlés felvétele.

Közben az is nyilvánossá vált – de közgyűlési jegyzőkönyvekből eddig is tudott volt -, a közalapítványnak bankszámlája van a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél, amelynél 2017.12.31 napján a záró egyenleg: 58 764 747 Ft. Emellett az alapítvány korábbi, ingatlanok megvásárlásáról szóló Kuratóriumi döntéskor kötelezettséget vállalt arra, hogy az első babakötvényre jogosultaknak járó összeg kifizetésének esedékességét megelőzően értékesíti az ingatlanokat és az ebből az összegből befolyó összegből teljesíti a gyermekeknek járó összegek kifizetését. Ezek az ingatlanok, melyek szintén az alapítvány tulajdonát képezik a Kinizsi u. 8., Petőfi u. 27. és a Hódi Pál u. 3. alatt találhatóak.

Összegezve, ha a májusi testületin beterjesztett, a polgármester által is elfogadott,  beszámoló szerint még minden rendben volt az alapítvány gazdálkodásában, viszont múlt szombati facebookos bejelentkezésében tett kijelentése alapján már a pénz eltűnt, akkor vajon hol van az alapítvány pénze – tette fel a kérdést a Vásárhely24.

Teljes cikk ITT olvasható.