Fagyival hűtik magukat a vásárhelyiek a tomboló hőségben

Akár a 35 fokot is elérheti a héten a hőmérő higanyszála.  Nem csoda, hogy a helyiek az árnyékba menekültek, és népszerű volt minden, amivel kicsit lehűthették magukat.

Csütörtökön délben a belvárosban vettük szemügyre, hogy viselik a vásárhelyiek a napok óta tartó elviselhetetlen kánikulát. A sétaló utcán szinte alig voltak emberek, akik kimerészkedtek a forróságba azok is az árnyékos helyekre húzódtak, fagyiztak vagy a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt lévő párakapu alatt sétáltak vagy tekertek át többször.

Fagyival hűtik magukat a vásárhelyiek a tomboló hőségben 6

Elvira portálunknak elmondta, ügyintézéssel telik a napja.

– Egész nap rohangálok, most volt egy kis időm ezért kihasználtam. Egy hűsítő gyümölcsös fagyi nagyon jól esik ebben a melegben

– mondta.

Fagyival hűtik magukat a vásárhelyiek a tomboló hőségben 3
Kecskeméti Ferenc a diabetikus fagyikat fogyasztja

Kecskeméti Ferencet a város egyik kedvelt fagyizójában kaptuk lencsevége. A nyugdíjas férfi elmondása szerint, korán kell, hogy még hűvösben eltudja végezni a tennivalókat. A nap további részben pedig megpróbál az árnyékban maradni, vizes törülközővel és fagyival hűti magát.

A kutya melegben az ebek is az árnyékba húzódtak, még a sétálók és a két keréken gurulók a párakapu adta előnyöket használták ki.

Fagyival hűtik magukat a vásárhelyiek a tomboló hőségben 5

Fagyival hűtik magukat a vásárhelyiek a tomboló hőségben 4

Fagyival hűtik magukat a vásárhelyiek a tomboló hőségben 2

Fagyival hűtik magukat a vásárhelyiek a tomboló hőségben 1