Lesújtó kép a Kertvárosból – valakinek nagyon útjában állhatott ez a pad 2

Messziről felhívja magára a figyelmet a Hóvirág utcai kerékpárút mellett egy pad, amivel igencsak elbánhattak a közelmúltban. Nem gondolnánk, hogy a meleg miatt reccsent meg.

Hogy pontosan mi történhetett a pad háttámlájával, arról csak találgatni tudunk, de azzal mindenki egyet érthet, hogy az ülőhely ennél azért jobb sorsra érdemes.

Lesújtó kép a Kertvárosból – valakinek nagyon útjában állhatott ez a pad

A falécek törésein egyértelműen látszik, hogy ez bizony nem a természet, hanem ember műve. Ki tudja, mi lehetett a kiváltó ok, talán munkahelyi kudarc, szerelmi bánat, vagy éppen az éj leple alatt a túlzott alkoholfogyasztás, mindenesetre az elkövető/elkövetők egy védekezni képtelen pihenőhelyen vezette/vezették le a feszültséget.

Még jó, hogy a többi padot érintetlenül hagyták az egyébként kisgyermekesek és kutyások által igencsak látogatott Hóvirág és Ipoly utca sarkán lévő füves területen, így csak egy szenvedett kárt a vandálkodás végett.

Lesújtó kép a Kertvárosból – valakinek nagyon útjában állhatott ez a pad 1

Talán nem is a helyreállítás anyagi vonzata, hanem maga a tett az elszomorító. Mert az biztos, hogy aki egy kicsit is szereti a környezetét és a városát, azt – ha csak néhány pillanatra is – szomorúsággal tölt el a leharcolt pad látványa.