Filmajánló: A 3 legjobb fantasy

Ha te is kíváncsi vagy rá, hogy a romantika és a fantasy műfaja hogyan fér meg egymással, akkor olvass tovább, mert mint mindig, most is remek alkotásokat ajánlunk neked!

Nagy hal

Tim Burton korunk kedvenc fantasy film alkotója ezúttal elrugaszkodott a rá jellemző borzongató elemektől és vidámabb vizekre evezett. Tette mindezt úgy, hogy egy teljesen egyedi atmoszférát adott a  2003-as alkotásnak. Sokak szerint a film elkészítésével egy igazi mesterművet hozott létre. A film főhőse Edward Bloom (Ewan McGregor, Albert Finney) betegágyán fekszik. A köré gyűlő családtagoknak felidézi eddigi élete elmúlt eseményeit. A történet pikantériája, hogy a férfi egy igazi mesemondó. Az egyébként is eseménydús életének történetét enyhén szólva is kiszínezi. Boszorkányok, óriások, sziámi ikerpárok, és egy életre szóló szerelem története elevenedik meg a szemünk előtt. De mi köze lehet mindehhez egy óriási aranyhalnak?

Csillagpor

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy magas fallal körülvett város, amit Falnak neveztek. Lakosai soha nem jártak a falon túl, míg nem egy nem mindennapi éjszakán egy legény megelégelte a Fal zárt világát. Átszökött a falon túl lévő királyságba, ahol szerelembe esett egy fogvatartott királylánnyal. Kilenc hónap múlva megszületett főhősünk, Trisztán. A történetnek itt még nincs vége, hiszen az ifjú különös kalandba keveredik, hogy meghódítsa a szépséges Viktória szívét. Egy napon a földre hull egy csillag. E csillagot kell Trisztánnak megszerezni, hogy elnyerje a szeretett hölgy kegyeit. A fiú egy dologra mégsem számított – hogy a csillag egy gyönyörű lány képében hullott a földre. Ha kíváncsiak vagytok, hogy Trisztán szívét végül melyik hölgy ejti örökre rabul, akkor ne hagyjátok ki ezt a nagyszerű filmet.

Pokolfajzat

A pokol égető tüzéből teremtették meg a második világháború alatt. Pokolfajzat egyetlen küldetése az lett volna, hogy a gonosz erőket szolgálja. Broom professzor a Paranormális Kutatás és Védelmi Hivatal vezetője menti meg a fiút, és sajátjaként neveli fel. Pokolfajzat különleges képességeivel veszi fel a harcot teremtője, a gonosz Raszputyin ellen.  Az akció dús jelenetek mellett azonban megjelenik egy szerelmi szál is a történetben. Ha érdekelnek  különös szerelmi történetek, akkor Pokolfajzat és Liz Shermann love story-ja a tökéletes választás számodra.

Kép forrása: geektyrant.com