Fiatal finn pólósok edzenek Vásárhelyen

A finn Sentterit Waterpolo Hódmezővásárhelyen tölti edzőtáborát, a csapat nem is véletlen jött Magyarországra gyakorolni – írja az Oldalvonal.

Hazai sportolóink, elsősorban az úszók, gyakorta edzőtáboroznak Hódmezővásárhelyen, de a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda nemzetközileg is jó hírnévnek örvend. Jelenleg egy finnországi pólócsapat, a Sentterit Waterpolo is Vásárhelyen gyakorol.

„Szeretnénk tovább fejlődni és úgy hallottuk, hogy ez a hely remek az edzésekhez és valóban az egyik legkiválóbb uszoda, amit valaha láttam. Magyarország egyébként is a vízilabda Mekkája és szeretnénk ellesni, hogy itt miként zajlanak az edzések” – mondta el Ilkka Lehti, a csapat edzője.

A csapat életében az úszás és a labdás feladatok is komoly szerepet kapnak, valamint a HVSC fiataljaival is edzőmeccseket játszanak minden nap.

Fiatal finn pólósok edzenek Vásárhelyen 1

„Nagyon más itt, mint Finnországban, de nagyon tetszik, különböző dolgokat és feladatokat gyakorlunk most” – árulta el Jimi Lähteenmäki, az együttes kapusa, aki 1,5 éve játszik.

A Pori városából érkezett csapat augusztus 1-ig tölti Vásárhelyen edzőtáborát.

Forrás és fotó: oldalvonal.hu