Nyitott kapuk Mártély 12

Ma tartják a község egyik speciális programját. Javában zajlik a családi nap és a fesztivál a Rákóczi utcában.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Nyitott Kapuk nevű programot Mártélyon. Láda Imre, az egyik szervező elmondta, évekkel ezelőtt összeültek a Rákóczi utcaiak, hogy utcafesztivált szervezzenek, azonban úgy döntöttek, hogy nem csak az ott élőknek kedveskednek, és nem közterületet választanak, hanem inkább az udvarokat nyitják meg.

Nyitott kapuk Mártély

Így lett a kezdeményezésből családi nap és fesztivál. Minden korosztályra gondolnak: a gyerekek például kartonból várat építhetnek és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, míg a felnőttek többek között az íjászatot is kipróbálhatják.

Nyitott kapuk Mártély 4

Természetesen kiállítók is érkeztek, akik túrós lepényt, perecet, kecskesajtot és szörpöt is kínálnak a látogatóknak.
– Régebben mindenki ismerős volt, most már pedig be kell mutatkozni, hogy ki kicsoda, ugyanis Vásárhelyről és Szentesről is jöttek vendégek – tudtuk meg Láda Imrétől, aki ezúton is köszöni a Hogy Életük Legyen Alapítvány az Ifjúságért segítőkész munkáját a nap létrejötte érdekében.

Nyitott kapuk Mártély 24

A vidám mulatság estig tart, így még nem késő, hogy valaki megtapasztalja, milyen az, amikor egy kedves közösség mindenkit szeretettel fogad.

Nyitott kapuk Mártély 1 Nyitott kapuk Mártély 2 Nyitott kapuk Mártély 3 Nyitott kapuk Mártély 5 Nyitott kapuk Mártély 6 Nyitott kapuk Mártély 7 Nyitott kapuk Mártély 8 Nyitott kapuk Mártély 9 Nyitott kapuk Mártély 10 Nyitott kapuk Mártély 11 Nyitott kapuk Mártély 13 Nyitott kapuk Mártély 14 Nyitott kapuk Mártély 16 Nyitott kapuk Mártély 17 Nyitott kapuk Mártély 18 Nyitott kapuk Mártély 19 Nyitott kapuk Mártély 20 Nyitott kapuk Mártély 21 Nyitott kapuk Mártély 22 Nyitott kapuk Mártély 23 Nyitott kapuk Mártély 24 Nyitott kapuk Mártély 25 Nyitott kapuk Mártély 26