Fórum Susánban: Márki-Zay az első polgármester, aki pánikban tartja a várost! 2

A két utcán legkésőbb októberig véget érnek a tram-train munkálatok, hogy visszaadhassák az utakat a forgalomnak – erről is szó esett azon a lakossági fórumon, amit Susánban tartottak tegnap.

A Szabadság Olvasókörbe várták a lakosokat csütörtökön Bálint Gabriella, Cseri Tamás és Fekete Ferenc önkormányzati képviselők. A fórum politikai vitáktól sem volt mentes, de mi most ezeket nem taglaljuk, korábban ITT írtunk róluk.

A volt Kossuth helyén folyamatosan zajlik a tó és pihenőpark kialakítása. Cseri Tamás elmondta, a földmunkák megkezdődtek, és még az idén át kell adni a teljes beruházást. A tó 2500 négyzetméteres lesz.

Ősszel már nem lesz felfordulás az Adyn és a Bajcsyn

A tram-train kapcsán elhangzott: az Ady Endre és Bajcsy-Zsilinszky utcákon a nyár végéig, legkésőbb októberig elkészül a villamosvasút pályája. Ennek oka, hogy ezt a két utat visszaadhassák a forgalomnak, így kevesebb dugó, közlekedési nehézség lesz a városban.

Lakossági észrevételként érkezett, hogy a Tornyai utcán teherautók, kamionok közlekednek, amik méretükből és tömegükből kifolyólag tönkreteszik az utat. Fekete Ferenc szerint, ha a város körül elkészül a teljes körgyűrű, akkor megszűnik ez a probléma. – A Jókai és a Mester utcákon is ezzel a gonddal küzdöttünk, de az északi elkerülőnek köszönhetően ma már szinte nincs forgalom ezeken az utakon – fejtette ki.

Bálint Gabriella ezt azzal egészítette ki, hogy a városi közlekedési testülettel és a rendőrséggel is egyeztetni kell az ügyben, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

Fórum Susánban: Márki-Zay az első polgármester, aki pánikban tartja a várost! 16

Az útlezárások miatt a kamionok a kisebb utakon közlekednek, amik így tönkremennek – jelezte egy résztvevő, aki többek között a Ferenc utcáért aggódik. Bálint Gabriella és Fekete Ferenc válaszolt: pályázati forrásokat kell keresni az elhasználódott részek javítására, a Ferenc utca pedig szerepel a Járható Vásárhely Programban.

Volt, arról érdeklődött, hol tart a K’Art-ügyben felállított önkormányzati vizsgálóbizottság munkája. Cseri Tamás elmondta, Kendi Imrét meghívták a következő ülésre, ám ő nem jelent meg azon, és a bizottság sem kötelezheti őt erre. Mivel nem történt előrelépés a feltárásban, így egyelőre „jegelik” a munkát és az új nyilatkozatokat, ugyanis nem akarják feleslegesen borzolni a vásárhelyiek kedélyeit.