Lázár: "Egyelőre vége a kampánynak, majd 2019-ben újrakezdjük!" (VIDEÓ!) 2

Rendszeresen felmerül, hogy nem volna-e célszerű időközi választást tartani Vásárhelyen, mivel a polgármester és a képviselőtestület láthatóan nem tud együttműködni – jelentette ki Lázár János országgyűlési képviselő a Rádió 7 pénteki Napraforgó című műsorában.

A politikus a feloszlatásra vonatkozó kérdésre leszögezte: ez mindig a képviselő-testületre tartozik, ezért ebben nem tud tanácsot adni és nem is akar belefolyni.

– A háttérben rendszeresen felmerül ez a nehéz kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben nem volna-e célszerű időközi önkormányzati választást tartani Hódmezővásárhelyen, mivel a polgármester és a képviselők láthatóan nem tudnak együttműködni. Nekem erre az a válaszom, hogy a múlt hétvégén a Józsefvárosban tartott választáson a Fidesz kétharmaddal nyert – fejtette ki Lázár János.

Az országgyűlési képviselő szerint

nem építés, hanem rombolás zajlik Vásárhelyen, és a közgyűlés tagjai közül csak nagyon kevesen foglalkoznak azzal, hogy mi lesz a várossal 10-20 év múlva.

– Azt, hogy ez kinek jó és kinek nem, majd mindenki eldönti, ha más nem, 2019 őszén. Ha erre van igény, ami most megy, akkor hajrá – jelentette ki a műsorban a honatya. Hozzátette, Márki-Zay Péternek is elmondta a vásárhelyi fogadóóráján, hogy a Fidesz helyi szervezetének nem célja a feloszlatás.

– Azonban vannak, akik – például az április 8-i és a józsefvárosi fölényes győzelem miatt – mást tanácsolnak. Egy biztos: ha lefagy a szoftver, vagy nem megy a bicikli, akkor valamit tenni kell – jelentette még ki Lázár.

A Fidesz jelöltjei brutális, kétharmados fölénnyel nyerték mindkét vasárnapi időközi választást Budapesten. Sára Botond Győri Pétert verte tönkre Józsefváros polgármesteri címéért, míg Belváros-Lipótvárosban Balla Valéria küldte a padlóra az ellenfelet az önkormányzati képviselői székért folytatott küzdelemben. Erről bővebben ITT írtunk.