Márki-Zay titkos találkozója a püspökkel 1

Titkos megbeszélésre készül Márki-Zay Péter és Kiss-Rigó László. Rejtély, miért nem tudhatnak erről semmit a vásárhelyiek.

Vasárnap este a közösségi médiában jelentette be Márki-Zay Péter, hogy megbeszélést kezdeményezett Kiss Rigó Lászlóval, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökével. Részleteket azonban nem közölt a vásárhelyi polgármester.

Hétfőn ezért néhány kérdéssel fordultunk az egyházmegyéhez, írásban az alábbiakról érdeklődtünk (volna):

Megvan-e már a találkozó pontos időpontja? Ha igen, mikor kerül rá sor? Mi a találkozó apropója? Elsősorban milyen témákat érintenek majd a megbeszélésen, és milyen hatásai lehetnek a tárgyalásnak a vásárhelyi egyházközösségekre?

Az egyházmegye sajtószolgálata megkeresésünkre azt a rövid választ adta:

Kiss-Rigó László püspök úr Márki-Zay Péter polgármester úrral történő találkozója nem nyilvános, így a kérdésekre adandó válasz nem aktuális.

Szerkesztőségünk nem érti, miért ennyire titkos a püspök és a polgármester közötti találkozó, miért nem tudhatnak arról semmit a hódmezővásárhelyi polgárok, a vásárhelyi katolikus egyházközösségek tagjai.

Természetesen amennyiben a későbbiekben sikerül megtudnunk, miről tárgyaltak a felek, és hogyan érinti a megbeszélés városunk fejlődését, vagy az egyházközösségek életét, beszámolunk róla.