Visszahoznák a vásárhelyi identitást 2

A héten a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgói is megkezdték a munkát: a HFC-nél elsősorban a klubból majdnem eltűnt “vásárhelyiséget” hozná vissza újra a szakmai stáb – írja a csfoci.hu.

Véget ért a pihenő a Hódmezővásárhelyi FC-nél is: a vásárhelyiek ugyan papíron kiestek az NB III-ból, ám az élet úgy hozta, hogy a HFC kapott egy esélyt, és a következő szezonban is a harmadosztályban szerepelhet. Ennek kapcsán Szűcs Róbert vezetőedző úgy fogalmazott, a tavalyi sikertelenséget már abszolút elfelejtették, már csak azért is, mert az előző idényben szerepelt gárdából sokan távoztak is – a klub vezetősége által meghirdetett új koncepciónak megfelelően így főképp a helyi erőkre, vagy a vásárhelyi kötődésű labdarúgókra alapoznának, kiegészítve egy-két “légióssal”.

– Tizenketten a megyeegyes keretből is fent edzenek, de megmaradt a vásárhelyi mag is tavalyról. Úgy éreztük, elveszett a klub identitása, ezt próbáljuk meg visszahozni. Nem tört meg minket a kiesés, mert új lappal indulunk, teljesen más koncepció mentén. Zsoldosvilág volt, de ez most megszűnt: csak motivált, fiatal labdarúgókkal dolgozunk. Tavasszal szereztünk 19 pontot, erre szeretnénk építeni. Valahol sejtettük, hogy lesz lehetőségünk a bennmaradásra, benne volt a pakliban, hogy így alakul – fogalmazott érdeklődésünkre Szücs Róbert a HFC edzője.

A vásárhelyiekre szombaton vár az első edzőmeccs, amikor a Szeged-Grosics Akadémiával játszanak, majd a folytatásban a bajnoki rajtig még négy gyakorló mérkőzést vív a HFC.

A HFC felkészülési programja:

Július 7., szombat 10.00 Szeged-Grosics Akadémia – Hódmezővásárhelyi FC

Július 18., szerda 18.00 Hódmezővásárhelyi FC – Nagyszénás SE

Július 21., szombat 10.00 Hódmezővásárhelyi FC – Tiszasziget SE

Július 25., szerda 18.00 Hódmezővásárhelyi FC – Gesztelyi FC

Július 28., szombat 10.00 Szarvasi FC – Hódmezővásárhelyi FC

Forrás: csfoci.hu
Fotó: oldalvonal.hu