Szentségelő autósok: 10 napra lezárták az Ady Endre utcai vasúti átjárót 2

Igaz nem reggel 7-kor, de háromnegyed 9-kor 10 napra mégis lezárták a tram-train építés miatt az Ady Endre utca végi vasúti átjárót. Az autósok szentségeltek, káromkodtak, s keringtek a helyszínen.

Bár az interneten megjelent, nem jutott el mindenkihez a híre, hogy ma reggel 7-től 10 napra ismét lezárják az Ady Endre utca végi vasúti átjárót, a villamosvasút építése miatt. A kivitelezők azonban a reggeli forgalmat mégis elengedték, s a lezárás csak háromnegyed 9-kor lépett érvénybe. Ekkor hajtott át az utolsó „boldog” motoros a helyszínen.

Szentségelő autósok: 10 napra lezárták az Ady Endre utcai vasúti átjárót 1

– Hogy azt a k… életbe – szakadt ki egy a Nagy András János utcából a vasúti átjáró felé kifordulni szándékozó férfiből a káromkodás, amikor meglátta a tiltó táblát, s rájött, hogy az előtte haladó autók miért fordulnak meg teljesen. Ugyanis az utca ezen vége zsákutca lett, hiszen immár se a laktanya felé, de az Ady felé nem lehet kihajtani. A kocsik ezért forgolódnak.

Szentségelő autósok: 10 napra lezárták az Ady Endre utcai vasúti átjárót 3

– Sietnem kellene Kecskemétre, s látom, hogy vissza kell mennem ahonnan jöttem, hogy Kishomoknál valahogy kivergődjek a 47-esre – mondta Péter az egyik autós, aki végül úgy döntött, hogy mégis a asúti aluljárón át megy ki a főútra.

Azok sem jártak jól, akik az Ady Endre utca felől érkeztek, s csak a végén szembesültek a tiltó táblával, ők is csak a Kertvároson át jutottak ki a 47-esre, vagy a fenti aluljárón, vagy a kishomoki vasúti átjárón át.

– Tiszta véletlennek tűnik, hogy melyik nap éppen hol nem lehet autózni. Főleg a belvárosban igaz ez, ahol az egyik nap nyitnak egy gödröt, majd másnap betemetik. A múlt héten úgy jártam, hogy a sok-sok behajtani tilos táblának köszönhetően éppen oda érkeztem meg, ahonnét elindultam – mondta Varga István. Hozzátette, hogy becsüli a belvárosban dolgozó közműcserét végző céget, csak azt nem érti, hogy ha egy csövet kivesznek a földből, hogy egy másikat tegyenek a helyére, miért nem vágják fel végig az utat. Az ugyanis tiszta sor lenne.

Szentségelő autósok: 10 napra lezárták az Ady Endre utcai vasúti átjárót 4

A lezárás után azonnal elkezdték felvágni az aszfaltot. Itt is közműcsere lesz.

Az arra járók felkészülhetnek, hogy a vasúti átjáró egészen július 13-án este 7-ig zárva lesz a forgalom elől.