Jurassic Park Szegeden: elfoglalták új otthonukat a múzeum dinoszauruszai

Célba ért a tengerentúlról érkező dinoszaurusz-kiállítás anyaga. A tárlat július közepén nyílik a Móra Ferenc Múzeumban.

Az Európában első ízben látható kiállítás anyagát Don Lessem állította össze, aki archeológusként többet is felfedezett és rekonstruált a világ legnagyobb ragadozó és növényevő dinoszauruszai közül Patagóniában és Mongóliában

– mondta el  Medgyesi Konstantin, a közgyűjtemény tudományos igazgatóhelyettese az MTI-nek. A kiállítás egyik legfontosabb célja, hogy a gyermekek körében népszerű témát tudományos igényességgel bemutatva újabb generációkat vonzzon a múzeumba. A tárlat azt a kérdést járja körül, hogy az evolúció során a dinoszauruszok miként nőhettek hatalmasra.

Megérkezett a T-Rex is

A valós méretű modellek közül a legnagyobb 10 méter magas és 20 méter hosszú. A kiállítás legértékesebb részét azonban az ásatások során feltárt fosszíliák, dinótojások jelentik – tette hozzá a muzeológus.

A tárlat a jövő év elejéig látható Szegeden, ezt követően elkezdődik a múzeumépület rekonstrukciója, a kiállítás anyaga pedig Finnországba utazik tovább.

Forrás: MTI
Képek forrása: Facebook