A legkisebbjei ismerkednek a néptánc szépségeivel a BFMK nyári táborában 6

Megtanulhatják a legszebb és legnépszerűbb mondókákat,  kézműveskedhetnek és rengeteget kirándulhatnak is az Aprók tánca elnevezésű néptánc tábor résztvevői.

– Közel tíz éve, hogy minden évben megszervezzük a néptánc tábort, amely nagyon népszerű a vásárhelyi gyerekek körében

– mondta el portálunak Tápai Lászlóné Mariann óvodapedagógus, gyermektánc oktató.

A legkisebbjei ismerkednek a néptánc szépségeivel a BFMK nyári táborában

Hozzátette, jelenleg harmincan ismerkedhetnek meg a néptánccal és a néphagyománnyal a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, míg a következő táborban huszonöt gyerek lesz.

A legkisebbjei ismerkednek a néptánc szépségeivel a BFMK nyári táborában 2

A táborban lehetőség nyílik az eddig megtanult tánclépések begyakorlására, a hibák kijavítására is. Ezen kívül népdalokat, és mondókákat is elsajátíthatnak az apróságok. Az elsődleges cél pedig megszerettetni ezt a mozgásformát azokkal, akik most ismerkednek vele – tudtuk meg.

A legkisebbjei ismerkednek a néptánc szépségeivel a BFMK nyári táborában 1

A tábor egy másik közkedvelt eleme a kézműves foglalkozás. Bozókiné Szabó Ildikó óvodapedagógustól megtudtuk, mindig igyekeznek olyan kézműves foglalkozást választani, amely kiegészíti a néptáncot, illetve a gyerekek kézügyességét a nyár folyamán is szeretnék fejleszteni játékos formában.

A legkisebbjei ismerkednek a néptánc szépségeivel a BFMK nyári táborában 3 A legkisebbjei ismerkednek a néptánc szépségeivel a BFMK nyári táborában 4 A legkisebbjei ismerkednek a néptánc szépségeivel a BFMK nyári táborában 5