1

Mozarttól Kodályig számos énekmű felhangzik június 30-án a Tornyai János Múzeumban, ahol a Steiner Béla Városi Kórus ad hangversenyt Távol jársz címmel.

A zenés délután házigazdája és karnagya Búza András, zongorán közreműködik Borsos Annamária, hegedűn kísér Ábrahám Istvánné. Kezdés szombaton 16 órakor a vásárhelyi közgyűjtemény emeleti kiállítótermében.

Az 1976-ban Steiner Béla (1927-2016) zenepedagógus, zeneszerző, karnagy által alapított Városi Vegyeskar tavaly vette fel az alapító nevét. A fesztiválkórus minősítéssel és Pro Urbe díjjal elismert együttes rendszeres közreműködője a városi ünnepségeknek, de számos vidéki településen és külföldön is többször fellépett a kórus. A június harmincadikai koncertet Kodály Zoltán János köszöntője nyitja, a zenés nyári délutánon Mozart, Brahms, Mendelssohn, Bartók és számos más zeneszerző kórusművei is felhangzanak. Az ötszáz évet felölelő hangverseny díjtalanul megtekinthető és meghallgatható a Tornyai János Múzeumban, ahol a 20. századi vásárhelyi képzőművészet jeleseinek alkotásai nyújtanak méltó hátteret a Steiner Béla Városi Kórus fellépésének.