Olcsóbban utazhatnak a Fővárosi Nagycirkuszba a kitűnő tanulók

A MÁV-START is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához: a cirkusz által ingyenes belépővel jutalmazott kitűnő tanulók és egy kísérőjük kedvezményesen utazhatnak vonattal a kiválasztott előadásra. Címlapfotó: fnc.hu

A MÁV-START és a GYSEV június 27-től szeptember 9-ig biztosítja a 90 százalékos menettérti kedvezményt azoknak a kitűnő tanulóknak, akik a cirkuszi előadására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) által kiadott kuponnal rendelkeznek, egy felnőtt kísérő pedig 50 százalékkal olcsóbban veheti igénybe az alkalmi menettérti kedvezményt. A kupon egy alkalommal használható fel, az utazási kedvezmény csak Budapestre, a Fővárosi Nagycirkusz előadására történő utazás esetén érvényes.

A kedvezményes menetjeggyel bármely belföldi vasútállomásról lehet utazni a budapesti Nyugati, Keleti és Déli pályaudvarra, valamint Zugló, Kőbánya-Kispest és Kelenföld állomásig. A kedvezmény másodosztályra érvényes, első osztályú kocsi igénybe vétele esetén a jegyár különbözetet meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes feláras jegyet meg kell váltani. A jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazást az előadás napját megelőző naptól lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb az előadást követő napon éjfélig be kell fejezni. Visszautazáskor –a diák és kísérője esetében is – fel kell mutatni a kedvezményes árú menetjegyet vagy a kupon ellenében kapott, a gyermek részére szóló cirkuszi belépőjegyet, illetve a cirkusz által lebélyegzett kupont. Amennyiben ezt elmulasztják, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki az alkalmi kedvezményt.

Az érdeklődők tájékozódhatnak a MÁV-csoport, vagy a Fővárosi Nagycirkusz weboldalán.