Egy hajszálon múlt a HFC NB III-as tagsága

Csak két együttes előzte meg a feltöltésnél a vásárhelyieket, de így a megyei I. osztályban indul a gárda – írja a csfoci.hu.

Tizennegyedik helyen végzett, és búcsúzni kényszerült az NB III-tól a Hódmezővásárhelyi FC, amely egészen tegnapig reménykedhetett abban, hogy mégis megmarad a harmadosztályú tagsága. Az osztályozók lebonyolítása után eldőlt, mely csapatok kerültek fel az NB III-ba, június 18-án pedig a nevezési határidő is lejárt a harmadosztályba.

A csfoci.hu információi szerint az MTK II. és a Sopron nem nevezett a harmadosztályra, így két együttesnek kellett beugrania: a feltöltési szabályzat alapján a HFC-t két csapat előzte meg, azaz éppen csak, de lemarad az NB III-ról a Vásárhely. Portálunk úgy tudja, a vásárhelyiek vállalták volna a harmadosztályú kihívást, viszont így nem lesz lehetőségük arra, hogy maradjanak az NB III-ban: ehhez még egy csapat visszalépése vagy nem indulása kellett volna.

Így tehát Csongrád megyét jövőre három együttes képvisel az NB III-ban, a SZEOL SC, a Makó és a Szeged 2011-Grosics Akadémia lesz ott a mezőnyben. Ellenfeleikre július 11-én derül fény, ekkor készítik el a három csoport beosztását.

Fotó forrása: Hódmezővásárhelyi FC / Facebook