Bronzzal és szakmai elismeréssel tér haza a Boxing Gym Ukrajnából! 1

Szerdán győzött, így pénteken már a legjobb négy között öklözhetett a vásárhelyiek válogatott ökölvívója, a Boxing Gym Vásárhely kiválósága a négynemzetes Ukrajnában megrendezett tornán.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, a kirovohgradi régió vendégeként, a régió színeiben idegenlégiósként lépett Pali a szorítóba szerdán egy kijevi bokszoló ellen. Az ukrán versenyző fordított alapállású volt. Az első menet a tapogatózásról szólt, majd Pali sebességet váltott, és az ő akarata érvényesült. A második menetben ott folytatta, ahol az előzőt abbahagyta. Többször megrendítően találta el ellenfelét, aki fogásokba menekült. A harmadik menete első felében a mi fiunk hagyta kibontakozni ellenfelét, majd amikor az kitombolta magát már csak Pali dominált. Erős és pontos ütéseket vitt be, főleg testre. Az ukrán fiút kétszer is megintették fogásért. A végeredmény pontozással nyert: Kovács Pál!

Pénteken már a legjobb négy között a kiemelt versenyzővel szemben kellett bizonyítania. A szerdai győzelem után az már biztos volt: terem érem nekünk. Kovács Pál – Palika – a kiemelt donyecki versenyző, Andrij Prihodcsko ellen lépett szorítóba pénteken délután.

Bronzzal és szakmai elismeréssel tér haza a Boxing Gym Ukrajnából!

Az első menet a tapogatózásról szólt, az ukrán fiú többet talált. A második menetben Pali saját bokszát hozta, több súlyos ütést vitt be. A harmadik felvonásban Pali nyomás alá helyezte a rutinos ukrán bokszolót, akire rá is számoltak. Testre mért ütését a bírók mélyütésnek látták. A megintés és a rövid pihenő után Pali tovább támadott, ellenfele szétesett, de sajnos a bírók a hazai fiút látták jobbnak. Kovács Pál és kísérői így bronzéremmel térhetnek haza Hódmezővásárhelyre.

A háromtagú küldöttség így is elégedett, a nemzetközi mérkőzésekkel újabb szintre léptünk. Pali kivívta a nézők szimpátiáját és az ottani szakemberek elismerését, és az sem utolsó, a Boxing Gym Vásárhely csapatát is megszerették.

Forrás és fotók: Boxing Gym Vásárhely