Száznál is többen ropják a hétvégén a Bóbita esten 1

A néptáncosok többek közt nyírségi, dél-alföldi és moldvai táncokkal lépnek a Bessenyei Ferenc Művelődési központ színpadára.

Az elkövetkező hétvégén több mint százhúsz fiatal ropja majd a táncot a BFMK-ban, ugyanis idén is megrendezik a vásárhelyi kultúrközpont hagyományos Bóbita-estjét, azaz a gyermektánc-csoportjainak bemutató műsorát.

Az esemény szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője elmondta, az intézmény égisze alatt összesen hat csoport ismerkedik a néptánc alapjaival, a néphagyományokkal, vagy tanul összetettebb koreográfiákat.

Száznál is többen ropják a hétvégén a Bóbita esten 2

-Az óvodás és kisebb – a Tücsök csoport tagjai még édesanyjukkal együtt táncolnak –, valamint kisiskolás gyerekek minden év júniusában a Bóbita-esten adnak számot egész éves munkájukból a szülők és az érdeklődő nagyközönség előtt

-fogalmazott.

Tápai Lászlóné szakmai vezető, gyermektánc-oktató megjegyezte, ebben az évben is számos fellépése volt a csoportoknak, a Bóbita-est viszont megmutathatják az egész évben megszerzett tudást.

Száznál is többen ropják a hétvégén a Bóbita esten

-Egy képzeletbeli utazáson fogunk részt venni, amellyel a Nagy-Magyarország tájegységeinek táncait fogjuk bemutatni, így ellátogatunk Észak-Magyarországra, a Erdélybe, Moldvába, az Alföldre és a Dél-Dunántúlra is

-mondta el.

A bemutatón fellépnek még az Árendás együttes tagjai is. A táncosok zenei kísérője Magyar Enikő és zenekara lesz. Az estre jegyeket elővételben a BFMK pénztárában lehet vásárolni. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néptánccsoportjainak viseletbeszerzését, valamint az est előkészítését és megrendezését a Csoóri Sándor Program segítette.