Jó reggelt, Vásárhely! 17

Ma már jelentősen hűvösebb időjárás várható, mint tegnap volt, de az igazi lehűlés csak ezután következik. Esernyőket ma ne hagyják otthon, a tegnapi nap legérdekesebb híreiért pedig kattintsanak!

Egy hidegfront hatására újabb záporokra, zivatarokra kell készülni. Ismét lehetnek heves viharok felhőszakadással, jégesővel. A szél délutántól északira-északkeletire fordul, egyre többfelé megélénkül, zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetnek. Hajnalban 15-21, délután 24-31 fok várható- írja az Időkép.

Tegnap megírtuk, hogy veretlenül lettek bajnokok a HVSC kis vízilabdásai,

Veretlenül lettek bajnokok a HVSC-s gyerekek!

majd arról is beszámoltunk: megtört a jég: Márki-Zay Péter polgármester hajlandóságot mutat arra, hogy a képviselőkkel egyeztessen a napirendi pontokról a közgyűlések előtt. Hegedűs Zoltán abban bízik, hogy a politikai cirkusz helyett a városért folyó munka kerül ismét előtérbe. Valamint megírtuk: a Németh László iskola diákjai laborfoglalkozásokon vehettek részt, ahol több témakörrel is megismerkedhettek a kémia világa iránt érdeklődők.

A környezetbarát ipari technológiák kerültek terítékre a Németh Lászlóban 1

Boldog névnapot az Anetteknek és az Antaloknak! 

Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban:

  • 313 – Licinius római császár Nikomédiában kifüggeszti a milánói ediktumot (rendeletet).
  • 1849 – A csornai csatában Kmety György ezredes szétveri a Franz Wyss vezérőrnagy vezette császári dandárt, az ütközetben maga Wyss is elesik.
  • 1941 – Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas biokémikus bejelenti találmányát a jól eltartható, nagy C-vitamin tartalmú készítmények előállítására; 2009-től ez a nap a Magyar feltalálók napja.
  • 1944 – Június 12-ről 13-ra virradó éjszaka 50 brit Wellington bombázóból álló kötelék támadást intéz a szőnyi és almásfüzitői olajfinomítók ellen, súlyos károkat és tűzvészt okozva.
  • 1989 – A Parlamentben megkezdődnek a háromoldalú politikai egyeztető tárgyalások (Nemzeti Kerekasztal) a békés politikai átmenetről
  • 1996 – Megkezdődnek Budapesten a június 13-18. között tartott Magyarok IV. Világkongresszusa és Tudóstalálkozója tanácskozásai.
  • 2000 – A Magyar Köztársaság Országgyűlése elrendeli a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja középfokú oktatási intézményekben való évenkénti megünneplését.
  • 2006 – Románia elismeri Montenegrót, mint független és szuverén államot.
  • 2007 – A magyar Tartományi újjáépítési csoport elszenvedi az első személyi sérüléssel járó támadást Afganisztánban.

Forrás: wikipédia

További szép napot kívánunk! 🙂