A környezetbarát ipari technológiák kerültek terítékre a Németh Lászlóban

A laborfoglalkozásokon több témakörrel is megismerkedhettek a kémia világa iránt érdeklődő elhivatott diákok.

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola az idei évtől ismét elnyerte az Ökoiskola címet, melyhez kapcsolódva kiemelt figyelmet kap az intézményben a környezettudatos szemlélet. Ennek jegyében a Környezetvédelmi világnap alakalmából kedden délelőtt laborfoglalkozást szerveztek a tudományok iránt érdeklődő diákoknak. Az esemény kiemelt témája a környezettudatos ipari szintézisek alapjainak bemutatása volt.

A környezetbarát ipari technológiák kerültek terítékre a Németh Lászlóban 1

A délelőtt vendége Bogár Krisztán egyetemi docens volt, aki a Svédországban gyűjtött tapasztalatait immár a Szegedi Tudományegyetem szerves kémia tanszékének oktatójaként kamatoztatja. Lapunknak elmondta, hogy a környezetvédelmi világnap alkalmából megszervezett laborfoglalkozásra két témakörrel is készült a gyerekeknek.

-Egyrészt a gyermekek figyelmét szerettem volna felhívni a kémia tudomány szépségére, ezt legjobban pillanatszerű reakciókkal tudtam elérni. Másrészt pedig a környezettudatos gondolkodás fontosságára szerettem volna felhívni a figyelmet a foglalkozások keretén belül

-fogalmazott Bogár Krisztián.

A környezetbarát ipari technológiák kerültek terítékre a Németh Lászlóban 2

A 9-től 12 óráig tartó program egy szűkebb diákcsoportnak szólt, mert célirányosan szerették volna megszólítani a szervezők azokat a diákokat, akik éreznek magukban elhivatottságot arra, hogy a vegyipar modern módszerein keresztül ismerkedjenek meg szerves kémia gyakorlati felhasználásával.

A környezetbarát ipari technológiák kerültek terítékre a Németh Lászlóban 3