Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhelyi könyves kutakodás, a tolerancia ártatlan áldozata, Claudiáék jéghideg celeblagzija, paramami Kulcsár Edina. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Börze

Vásárhelyi könyves kutakodás.

Egy évben kétszer rendez vásárt leselejtezett kötetekből a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár, akadnak, akik kisebb könyvtárat összevásárolnak ilyenkor – írja a Delmagyar.hu.

„Könyvben mindenevő vagyok, szeretem a krimiket, a különböző regényeket és a történelmi műveket. Legközelebb a szemüvegemet is elhozom, úgy könnyebb lesz. Jó ötlet a börze – közölte Gabriella, aki legalább húsz szerzeményt pakolt a szatyorjába, amit a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár leselejtezett könyveinek vásárán vett. Az intézményben június 16-áig lehet böngészni a kötetek között – több száz található a polcokon –, 50-től 200 forintig.”

Tíz-húsz könyvet is vesznek, amikor olcsó

Könyvben mindenevő vagyok, szeretem a krimiket, a különböző regényeket és a történelmi műveket. Legközelebb a szemüvegemet is elhozom, úgy könnyebb lesz. Jó ötlet a börze – közölte Gabriella, aki legalább húsz szerzeményt pakolt a szatyorjába, amit a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár leselejtezett könyveinek vásárán vett.

Mécses

A tolerancia áldozata.

Nem csillapodnak az indulatok Németországban a wiesbadeni gyilkosság után, a tiltakozók a menedékkérők által elkövetett gyilkosságok miatt a migráció drasztikus szigorítását követelik – írja a Hirado.hu.

„Virágok és mécsesek sorakoznak a kerítés tövében ott, ahol a gyilkosság történt, egy vasúti felüljárónál. A hídról még most is láthatóak az elmúlt napokban végzett helyszínelés nyomai. Sokan levélben búcsúztak el Susannétól. A tolerancia áldozata – olvasható a rögtönzött emléktáblán, amelyet lepedőből feszítettek ki a gyászoló helybéliek.”

Nem csillapodnak az indulatok Németországban

Visszaszállították Németországba azt az iraki férfit, akit egy 14 éves wiesbadeni lány meggyilkolásával gyanúsítanak. A migráns tette után Irakba menekült, ott azonban – a német hatóságok kérésére – órákon belül elfogták. A gyilkosság óriási felháborodást váltott ki Németországban. Az országban több tüntetést is tartottak, és tartanak még a következő napokban.

Édesség

Heves jeges.

Romantikus birtokon kelt egybe Liptai Claudia és Pataki Ádám, a pártól és a násznéptől szigorú biztonsági intézkedéssel tartották távol a kíváncsiskodókat – számol be róla a Lokál Online.

„Mivel tikkasztó hőség volt, minden bizonnyal szükség volt többkilónyi jégre is, hiszen egy nagyobb jégszállító furgon is érkezett, majd rövid idővel később távozott a helyszíról. Igen árulkodó jel volt azonban a Pataki cukrászda hűtőkocsija, ‘Életünk legédesebb pillanatai!’ felirattal az oldalán.”

Romantikus birtokon kelt egybe Liptai Claudia és Pataki Ádám

Két napig ünnepeltek Claudiáék. A TV2 műsorvezetője és párja, Pataki Ádám először csütörtökön egy szűk körű szertartáson mondták ki az igent, majd pénteken egy vidéki hotelben, Sarlóspusztán megismételték fogadalmukat. A pártól és a násznéptől azonban szigorú biztonsági intézkedéssel tartották távol

Paramami

A szupermodell feszülése.

Már csak néhány hónap, és Kulcsár Edina életet ad első gyermekének, a boldog kismama a Blikk Online-nak mesél várandóssága nehézségeiről és legszebb pillanatairól.

„Nagyon sok mindennek utánaolvastam, de igyekeztem nem ráfeszülni a dolgokra. Nem tartom magam paramaminak, aki minden apró testi változás miatt orvoshoz rohanna, de az alapvető szabályokat betartom, például gyógyvízbe nem megyek, ám egy természetes szabadstrandot bátran vállalunk.”

Kulcsár Edina elárulta nekünk, hogy viseli a terhességet

Nehezen viseli a terhességet? – Bevallom, meg kellett szoknom, hogy megváltozott a testem, és felszaladt rám néhány kiló. Persze számítottam erre, hiszen az anyává válás ezzel is jár, és ugyan néha meglepődöm, ha tükörbe nézek, de életem legboldogabb időszakát élem, így nem zavarnak a testi változások. Első gyermekét várja. Aggódós kismama?