Vásárhelyen bolyong a Google Streetwiew kocsija

Még a saját útvonaltervezőjével is elakad a vásárhelyi belvárosban a Google folyamatos utcaképeket készítő autója. Nem csoda, hiszen kis túlzással körülbelül kétnaponta változik, hová lehet és hová nem behajtani. Címlapképünkön a Google autója a Kossuth téri öreg platán alatt.

A Google a tetején furcsa piros gömböt hordó gömbbel (benne a kamerákkal) poroszkáló autójával a városközpontban futottunk össze. A Városház utca Hősök tér felőli végénél a sofőrje balra fordult, a házasságkötő terem bejárata felé, de szinte azonnal meg is állt, útját állta a tetőcsere miatt felállított daru.

Az Opel ugyan megfordult, ám vezetője mg azelőtt megkérdezte, hogy járható-e a kórház felé a Hordó mellett elvezető út, mielőtt nekiindult volna. Újra akkor találkoztunk vele, amikor ismét elakadt. Hiszen a tömböt megkerülve ismét a városházánál találta magát, csakhogy az Alföldi Galéria felé való behajtást itt tábla tiltja. De nem talált ki a Posta felé haladva sem, a Hódi Pál utca sarkára kitett útakadályok miatt, így bár az utcafotók kedvéért behajtott oda, végül ott is megfordult, hogy a Zrínyi utcán át a kórház felé távozzon.

A Google Streetview kocsija Vásárhelyen

kepatmeretezes_hu_20180608_141943
kepatmeretezes_hu_20180608_141453
kepatmeretezes_hu_20180608_141725