Víz-parti Biztonsági Juniális Makón

Tizedik alkalommal rendezik meg Csongrád megyében a „Víz-parti” évzáró – szünidőindító Biztonsági Juniálist.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta kiemelten kezeli a diákok nyári szünidőre történő felkészítését. A főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya június 5-én immár tizedik alkalommal szervezi meg a szünidőindító programot. Az X. Víz-parti Biztonsági Juniális idén a Makói Rendőrkapitányság együttműködésében a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálattal, a Makói Mentőállomással, a Jász-Nagykun-Szolnok MRFK Szegedi Vízirendészeti Őrsével, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Makói Tűzoltó-parancsnokságának munkatársaival együtt valósul meg a Maros kalandparton – olvasható a rendőrség honlapján.

Júniusban a megelőzési munka egyik központi eleme a diákok nyárra történő felkészítése, hiszen a statisztikai adatok alapján ebben az időszakban a gyermekek felszabadultabbak, kevésbé figyelnek a szabályok betartására, könnyebben válhatnak közúti közlekedési baleset vagy bűncselekmény áldozatává. A szervezők fontosnak tartották, hogy a tanév során végzett oktató-felvilágosító tevékenység mellett, a vakáció megkezdése előtt közvetlenül is foglalkozzanak ezekkel a kérdésekkel. Szünidőindító rendezvények során az életkori sajátosságokat figyelembe vevő programokon keresztül világítottak rá, milyen fontos bizonyos alapvető szabályok betartása földön és vízen egyaránt.

Az eseménynek helyt adó makói Maros Kalandparton játékos sportfoglalkozások keretében, rövid elméleti ismertetők mellett gyakorlati bemutatókon ismerheti meg a mintegy 150 általános iskolás diák az alapvető szünidei biztonsági tudnivalókat.

A CSMRFK BMO évek óta szoros együttműködésben dolgozik a társszervek munkatársaival, hogy kellő komplexitással készítsék föl a kisdiákokat a nyáron rájuk leselkedő veszélyekre.

A program idén annyival színesebb, hogy zenés bemelegítéssel indul a nap, ahol a meghívott 150 gyerek együtt tornázik, mozog, és a jelen lévő felnőtteket, egyebek mellett az újságírókat és a kísérőket is szeretnénk bevonni a játékba –„ járjunk elől jó példával” apropóval.

Fotó: Archív