A Rárósi mellett a Búza utca is megújul a Béke-telepen 3

Az idei Járható Vásárhely Programba azért csak a Búza utcát emelték be, mert ez az egyik leghosszabb utcája a városrésznek, és a felújítása igen költséges. De Fekete Ferenc települési képviselő egy sajtótájékoztató keretében igyekezett megnyugtatni az ott élőket: a programot jövőre folytatni szeretnék, és már több rövidebb utca szerepel is a felújítandók listáján. 

A képviselő ma délelőtt azt is megosztotta portálunkkal, hogy a Béke-telepen található Búza utcát – a többihez hasonlóan – szintén több mint húsz évvel ezelőtt, önerős útépítés keretében aszfaltozták le, így már nagyon ráfér a felújítás.

A Rárósi mellett a Búza utca is megújul a Béke-telepen

Összesen 625 méteres utcáról van szó, 2270 négyzetméternyi aszfalt megy majd rá. Ez körülbelül 30 millió forintba kerül. A közbeszerzési eljárás most van folyamatban, és várhatóan őszre el fog tudni készülni. 

– árulta el Fekete Ferenc, majd azt is kiemelte: korábban már elfogadta a képviselőtestület a Rárósi és a Hódtó utcák felújítását. Az előbbinek a rekonstrukciója pedig kardinális kérdés a városrészben, hiszen nagy forgalmat bonyolít az elkerülőút felé. Ez az utca 2300 méter hosszú, 7400 négyzetméter, a bekerülési költsége pedig 110 millió forint, és szintén őszre készülhet el.

A Búza utca kapcsán az egyik ott lakó, Bihacsy László, portálunknak elmondta: már áldatlan állapotok alakultak ki:

A Rárósi mellett a Búza utca is megújul a Béke-telepen 1

Töredezik a széle az útnak, és ráadásul 30- 40 centiméterrel – házaktól változóan – magasabban van a burkolat szintje, mint a telkek szintje. A ki- be járás így a portákról autóval így veszélyes – főleg télen, nem egyszer megcsúszott már az én autóm is. Szóval alig várjuk, hogy végre készen legyen 

A Rárósi mellett a Búza utca is megújul a Béke-telepen 2

Fekete Ferenc pedig mindehhez még hozzátette: a Járható Vásárhely Programnak lesz folytatása, a Béke-telepen is több utcát újraaszfaltoznak majd, a listán már szerepel a Nyárfa, a Dobó Katalin utca, de ősszel ismét elindulnak a lakossági fórumok, ahol elkezdődik az újabb igényfelmérés. Fekete Ferenc emellett azt is hangsúlyozta: a felújítandó utcák kiválasztásánál azt is megpróbálják figyelembe venni, hogy melyek voltak azok, amelyek kátyúzására sok pénzt költöttek az elmúlt időszakban, hiszen ha ez a probléma hosszútávon megoldódik, azzal sokat spórolhat majd a város.