Pörgő szoknyák Orosházán 3

Orosházán vendégszerepeltek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néptánccsoportjai a szomszéd város pünkösdölő találkozóján. A szombat délelőtt megrendezett táncmulatságon közel tíz óvodás és kisiskolás csapat mutatott be szórakoztató és színvonalas produkciókat az Eötvös térre kilátogatók legnagyobb örömére.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda szervezésében zajló Tavaszköszöntő Pünkösdölő Gyermek Néptánc Fesztiválon évek óta rendszeresen fellépnek hódmezővásárhelyi gyerekek is. Az idén a BFMK Ficánka, Csicsergő és Bóbita csoportjai mellett a Kankalin Néptáncegyüttes ifjai is szerepeltek. A művelődési központ ifjabb korosztályai gyermekjátékokat, a kankalinosok egy múlt századi vidám iskolai jelenetet mutattak be. A szombati programot mintegy „megkoronázva” az elmúlt két minősítő versenyen arany díjjal elismert bóbiták somogyi táncokkal örvendeztették meg a nézőket.

Pörgő szoknyák Orosházán 6 Pörgő szoknyák Orosházán 5 Pörgő szoknyák Orosházán 4 Pörgő szoknyák Orosházán 2 Pörgő szoknyák Orosházán 1 Pörgő szoknyák Orosházán